Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Doktoři z léčebny, odkud pustili na svobodu vraha: Úplně běžně brali pervitin, říká bývalá sestra

Autor: dce - 
28. května 2015
09:20

Psychiatrickou léčebnu v Dobřanech provází skandály. V pondělí pacient, kterého bez zaváhání v lednu propustili, zavraždil mladou knihovnici, v úterý jim uprchl jiný nebezpečný pacient. A už před rokem se provalilo, že místní lékaři si běžně užívali drogové dýchánky!

Léčebna v Dobřanech v poslední době nemá zrovna štěstí. Propustili pacienta, který zde byl na soudní příkaz léčen. V pondělí pak patrně kvůli své nebezpečné psychické nemoci napadl a zabil sedmadvacetiletou knihovnici Hanku. Jen den poté se z povolené vycházky nevrátil teprve sedmnáctiletý chovanec, kterého označili za nebezpečného!

A už před více než rokem se provalila kauza lékařů, kteří v léčebně fetovali! Zdravotní sestra (34) sháněla svým dvěma nadřízeným lékařům na psychiatrii drogy. Dvojici lékařů totiž už od nástupu jejich práce nebavila, doslova ji nenáviděli. Pervitin šňupali, aby měli více radosti ze svého povolání, tvrdí sestra. A celou tu dobu si nikdo ničeho nevšiml. Primářka sice občas vtipkovala, že jsou doktoři nějací divní, že má pravdu, ji ale nenapadlo. 

Je téměř neskutečné, že se po celých osm let nikomu nic nestalo. Podle slov sestry byl jeden z lékařů více opatrný a chtěl po ní, aby ho hlídala. Měla ho na zvláštní chování upozornit. Nic takového ale podle ní nebylo nikdy potřeba.

Celou věc policisté odhalili, když policie zadržela vařiče drog, který bydlel u sestry v bytě. Ten doslova napráskal ji i dva lékaře. Sestru obvinili a propustili. A co ti dva doktoři? Přiznali se, ale protože byly jejich dávky v toleranci množství pro vlastní potřebu, nic se jim nestalo. Málem by mohli i nadále pracovat v nemocnici – při náhodné kontrole ale měli pozitivní test na drogy.

Ale to z Dobřan není všechno - útěky jsou zde na denním pořádku, v roce 2012 se zde v síťovém lůžku zabila pacientka! "Roztrhla část sítě v horním rohu a vzniklým otvorem prostrčila hlavu, na kterou se zavěsila," uvedl policejní mluvčí Josef Aubrecht s tím, že cizí zavinění vyloučili. Jednapadesátiletá žena spáchala sebevraždu v pátek jen pár hodin poté, co do lůžka byla umístěna.

Video tiskovka - Pavel Schuster
Video se připravuje ...

zemekf ( 29. května 2015 02:56 )

Koho budete obviňovat za to že se ten váš magor ožere sedne do auta a smete rodinu i s dětmi ze silnice ? Ředitele autoškoly, starostu který vlastně odpovídá za úředníky vydávající řidičské průkazy, nebo ministra vnitra či dopravy ??? Ten váš magor byl normální než se napil ..... Myslím, že ten schizofrenik byl schopný žít a neškodit když bral léky. Proto byl také z vodmašťovny propuštěn. Ta chyba bude v tom, že doktoři nemají páky ohledně dohledu na pacienty, nějak jim v tom brání ta ,,svoboda a láska,, co tu nastala po sametu Emotikona wink Vždyť ani rentgenolog který objeví nález na plicích dnes nemůže zavolat sanitku a poslat pacoše s možnou tuberou /třeba i otevřenou/ na infekční, ať chce, nebo nechce, třeba i proti jeho vůli. Musí jej pustit mezi lidi, aby si zajel šalinou na to vyšetření sám, odsebe, ze své vůle ........................... Tak co potom chcete !!!

ninga ( 28. května 2015 16:45 )

všichni se společně sjížděli, v Dobřanech denně sněžilo

kurioko ( 28. května 2015 16:34 )

Kluk vypadá namakaně. Možná by stálo za to posílat tyhle nenávistný psychopaty do války proti IS. A společně s nimi by mohli poslat i drogově závislé lékaře. Alespoň by se odreagovali a odčinili částečně, co spáchali.

pepen ( 28. května 2015 16:10 )

Ať manžel a rodiče podají na ně trestní oznámení a milionové odškodné za psychickou ujmu!!!!Vím dceru a manželku jim to nevrátí,ale pořádně je potrestat-zmetky!!!!Tenhle stát je totálně v ***i!!!!

forest555 ( 28. května 2015 13:08 )

Tak jsem poslala sms s odpovědí na otázku o milion v Milonové pouti Blesku. A zítra běžím pro druhou kartu!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání