Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič autobusu fingoval vloupání: Turisty okradl o čtvrt milionu!

Řidič autobusu fingoval vloupačku a ukradl turistům věci za čtvrt milionu!
Řidič autobusu fingoval vloupačku a ukradl turistům věci za čtvrt milionu!  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
27. května 2015
17:46

Maďarský řidič autobusu nahlásil vloupání a krádež majetku. Turistům měly být odcizeny batohy a další cennosti za čtvrt milionu. Jenže se ukázalo, že pachatelem je sám řidič. Usvědčila ho bezpečnostní kamera, která autobus zvenku snímala.

V neděli odpoledne, krátce po třinácté hodině, jsme na linku tísňového volání 158 přijali oznámení, že se neznámý pachatel vloupal do zaparkovaného mikrobusu, se kterým přijeli do Telče turisté z Číny,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Lupič měl vysklít boční okénko a nakrást si pořádný „balík“ – věci měly hodnotu čtvrt milionu korun! Policisté na místě vyslechli poškozené a dali se do vyšetřování. Jelikož je nad parkovištěm, kde autobus stál, umístěna bezpečnostní kamera, měli práci usnadněnou.

Jenže kolem autobusu se po celou dobu ochomýtali pouze sami turisté a maďarský řidič. Nakonec si právě jeho policie odvedla.Odcizené věci policisté nakonec nalezli po důkladné prohlídce mikrobusu. Muž se přiznal, že vloupání fingoval a věci ukradl. Turistům řidič sebral tři batohy, které byly odložené na sedadle za řidičem. Uvnitř batohů byla různá elektronika, peníze, dva cestovní pasy a pět platebních karet,“ uvedla Čírtková.

Celou věc si řidič očividně dobře promyslel – věci ukryl do motorového prostoru autobusu, kde by je nikdo jen tak nehledal. Policisté ho převezli do cely, v případě odsouzení za krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu hrozí až pět let ve vězení.

Čínským turistům se výlet do České republiky zkomplikoval, protože museli v Telči přenocovat. Náhradní ubytování jim pomohli zajistit policisté v nedalekém penzionu, kde museli počkat do pondělka, kdy do Telče přijeli z Maďarska dva řidiči s náhradním mikrobusem,“ doplnila mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání