Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejdřív pustili vraha a teď: Z Dobřan utekl další nebezpečný šílenec!

Autor: ljš, ČTK - 
27. května 2015
15:24

Jen den poté, co propuštěný pacient dobřanské psychiatrické léčebny zavraždil v Horní Bříze knihovnici, utekl z tohoto ústavu další nebezpečný pacient. Ten se v úterý nevrátil z vycházky.

Uprchlým pacientem je Roman Grondzar, který byl na vycházce v doprovodu své matky. „Podle nemocnice je nebezpečný sobě i svému okolí z důvodu poruch chování s projevy agresivity a sebevražedných sklonů,“ uvedl policejní mluvčí Jan Koželuh.

Pohřešovaný mladík bydlí v Nýrsku na Klatovsku. V psychiatrické nemocnici se léčí dobrovolně. Vycházku měl v úterý v rozsáhlém lesoparku nemocnice povolenou od 13:00 do 17:00. Do současné doby o sobě nepodal žádnou zprávu. Podle Koželuha mladík neužívá žádné léky, bez kterých by byl v ohrožení života. Psychiatrická nemocnice však trvá na jeho návratu.

Roman Grondzar měří přibližně 167 centimetrů, má štíhlou postavu, krátké černé vlasy a hnědé oči. Na sobě měl krátké kalhoty, mikinu a tenisky.

Policie žádá, aby občané jakékoli informace o pohřešovaném mladíkovi oznámili na kterékoliv služebně Policie ČR nebo na tísňové lince 158.

K útěku došlo v době, kdy dobřanská psychiatrie, která patří se zhruba 1200 lůžky k největším podobným zařízením v ČR, řeší skandál. Lékaři totiž propustili muže, který v pondělí ubodal mladou ženu v knihovně v Horní Bříze na Plzeňsku. Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) dnes s okamžitou platností odvolal ředitele nemocnice Vladislava Žižku. Primář Václav Fait odstoupil sám.

honza54.. ( 27. května 2015 19:07 )

jen já jsem byl černej

janina32 ( 27. května 2015 19:01 )

Ten miliardář v Eurojackpotu se ještě nepřihlásil? Já bych věděla, co s těma prachama dělat. No nic, určitě vyhraju mega v Milionové pouti Blesku. Ve čtvrtek je v Blesku otázka za milion.

ty_vole_lado ( 27. května 2015 18:41 )

Je zajímavě, že tyhle rádoby pacienti na "hlavu" jsou všichni tmavé pleti

stanislavhahn ( 27. května 2015 17:38 )

Je mnoho diplomovaných za peníze rodičů a politické příslušnosti.A takhle to dopadá...

kamii ( 27. května 2015 17:21 )

Jestli má samovražedné sklony, tak bych ho raději nechala jít

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání