Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Masový vrah z Brodu a vrah knihovnice: Proč volali do televize?

Autor: ljš - 
26. května 2015
13:46

Vraždili chladnokrevně, bez lítosti a připravili o život nevinné lidi, kteří s nimi neměli nic společného. Vrah z Brodu a útočník z Horní Břízy mají ale společné také to, že oba během svého běsnění volali do televize.

Zatímco uherskobrodský vrah Zdeněk K. volal do televize Prima sám, zřejmě až poté, co v restauraci Družba popravil osm lidí, zabiják z Horní Břízy Vlastislav A. k telefonátu do plzeňské redakce televize Nova přinutil rukojmí, knihovnici Hanu B., kterou později zabil ranou do zad.

Proč oba pachatelé médiím volali? Podle psychologa Jana Cimického je mohou k tomuto jednání vést hned tři důvody. "Buď ten dotyčný člověk volá o pomoc, myslí si, že normální policie nepomůže a že pomůže televize. V dnešní představě lidí je to dost časté, že média či sdělovací prostředky mohou někomu pomoci. To je ten okamžik toho, kdy volá o pomoc," vysvětlil.

Druhá varianta se zřejmě týká vraha z Brodu, který byl dopředu rozhodnutý, že zabíjet bude, ať se stane cokoli, a do televize zřejmě volal až v době, kdy byli na místě už všichni mrtví. "Ten člověk chce ukázat – podívejte se, kam jste mě až dostali, jen to deklarovat, tady vidíte, co mi člověk nebo společnost způsobili," myslí si Cimický.

Třetím případem je podle psychiatra pachatel, který se chce proslavit. "Je to herostratický postoj. Typově zapálit chrám, abych se proslavil. Těžko to ale takto konkretizovat, je potřeba toho člověka vyšetřit," uzavřel.

Slavek ( 27. května 2015 09:13 )

Uz se dlouho nepsalo o Bartosovy, nevite někdo co s ni je?

paralenka ( 26. května 2015 18:28 )

Já zase nechápu, proč už skončil zábavný seriál: Neprávem odsouzený Lukáš. Ještě jsme se mohli pobavit a teď musíme číst vskutku fenomenální dedukce pleskačů v téhle hrůzné záležitosti. Nechte poldy dělat svou práci, ať ji alespoň někdo odvede pořádně, ne jako psychiatři či kriminálka v kauze Kramný!

pepen ( 26. května 2015 17:58 )

No tak pan primář,který vraha propustil se zhroutil-to je vše!!!A co ta mladá paní těhotná-zmetek jí zavraždil a bude opět v léčebně-pak ho po dvou letech propustí a on to bude opakovat!!!!Uříznou hlavu nic jiného-šmejdovi!!!!

decathlonova-matka ( 26. května 2015 17:08 )

asi ho už sralo, že v blesku vychází denně deset článků o justičním omylu století a proto se rozhodl zabrat všechnu slávu pro sebe. A jak to vypadá, povedlo se mu to.

moiaza ( 26. května 2015 15:17 )

 Tyto zrůdy vychovává naše rádoby-kapitalistická společnost. Soudruzi ze strany modrých strak udělali z naše republiky tržní společnost. Urvi co se dá, vraž kudlu do zad, nám je to jedno. Pomůž si jak umíš. Stáli jsme se drogovou velmocí a výsledky se dostavují.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání