Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Knihovnici zabil muž s psychickými problémy: V lednu ho pustili z ústavu

Autor: zb, simao - 
26. května 2015
08:42

Knihovnici dal nůž pod krk a chtěl, aby zavolala televizi. Ještě než štáb do Horní Břízy na Plzeňsku přijel, vrah (29) Hanu B. (†27) ubodal. Dopadli ho na útěku, převezen však byl do léčebny na vyšetření. Je pravděpodobné, že šlo o psychicky narušeného jedince. V lednu prý ukončil ústavní léčbu.

Do plzeňské redakce TV NOVA zavolala včera kolem jedné hodiny odpoledne knihovnice Hana B. Vyděšeně tvrdila, že útočník si ji vzal jako rukojmí, drží jí nůž pod krkem a chce, aby na místo přijel štáb TV NOVA. Když dorazil, žena už byla mrtvá. Všude prý byla krev.

Vrahem je podle všeho muž, který chodil do knihovny na internet a před telefonátem se s Hanou B. údajně pohádal. Z knihovny pak v klidu odešel, prošel kolem několika lidí. Ti mrtvolu objevili a zavolali policii. „Zanedlouho jsme ho zadrželi na nádraží. Více k případu nemohu říci,“ uvedl policejní mluvčí Jan Koželuh.

Jaký motiv mohl vrah mít? S knihovnicí se pohádal údajně kvůli čtenářské registraci, uvedl Plzeňský deník. Podle jeho zdroje šlo přitom o muže, který měl v minulosti psychické problémy. Projevily se patrně opět.V lednu ukončil ústavní léčbu a od té doby se léčil ambulantně,“ řekl Deník.cz člověk obeznámený s vyšetřováním vraždy.

Skončil opět v léčebně

Policisté vraha dopadli i za pomoci psovoda. Podle informací Blesku ho chytil služební pes, když se mu zakousl do ruky. Mluví se také o tom, že vrah by mohl být z ubytovny u nádraží, u kterého ho policie zadržela.

Převezen byl potom na psychiatrii v plzeňské nemocnici na Lochotíně, odkud podle informací Blesk.cz putoval do psychiatrické léčebny v Dobřanech. Právě tam se měl léčit do ledna.

Místní lidé jsou z vraždy otřeseni a mluvit se jim moc nechce. „Ještě dopoledne jsem si u ní půjčovala knížku. Nenapadlo mě, že ji vidím naposled. Byla to taková hodná holka. Mezi lidmi se říkalo, že prý čekala dítě,“ říká Vlasta K. (77).

Video Zprávy: Kubišová nemusí platit Vondráčkové! A chladnokrevná vražda v knihovně - Blesk TV
Video se připravuje ...

babana ( 26. května 2015 14:35 )

Přeji ti to, admine

janina32 ( 26. května 2015 14:00 )

Ten miliardář v Eurojackpotu se ještě nepřihlásil? Já bych věděla, co s těma prachama dělat. No nic, určitě vyhraju mega v Milionové pouti Blesku. Ve čtvrtek je v Blesku otázka za milion.

dfghjk ( 26. května 2015 13:50 )

To sotva, protože pak by bylo v base o hodně víc doktorů, než těch zrůd

dfghjk ( 26. května 2015 13:47 )

Mýlíš se, to dělal už dávno před válkou, jako promyšlený program jak vyšlechtit resp. geneticky zdokonalit německý národ, což nesporně k tomuto cíli přispělo. A pokud se ti to nelíbí, nepiš, že by je měli rovnou popravit, to si dost protiřečíš.

dfghjk ( 26. května 2015 13:35 )

Člověk je jediný tvor, který má zodpovědnost a proto ho lze soudit a trestat. Bohužel jsou výjimky jako bude nejspíš i tento případ. Tyto soudit a trestat je stejný nesmysl, jako soudit a trestat zvířata. I když i toto už se lidstvu v minulosti přihodilo viz proces, kdy církev ve středověku odsoudila a oběsila kozla. Snad bys neuvažovala taky tak?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání