Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vražda knihovnice Hanky v Horní Bříze: S partnerem čekali miminko

Autor: ČTK, simao - 
25. května 2015
20:23

Horní Břízou otřásla brutální vražda knihovnice Hanky, kterou její vrah donutil zavolat do televize a poté ji ubodal. Zraněním podlehla nastávající maminka na místě. Podle TV Nova se Hanka připravovala na založení rodiny, byla těhotná.

Dvě pracovnice knihovny, Mirka a Hanka, se staly terčem šíleného vraha, který nečekaně zaútočil v knihovně v Horní Bříze. Podle svědků, oslovených TV Nova, zamkl dveře, když však lidé uslyšeli křik, vydali se na místo.

„Rozlétly se dveře. Mirka tam strašně křičela: Pomozte Hanině, pomozte Hanině. On ji bodal, křičela Mirka,“ popisovala svědkyně. Na místo mířili co nejrychleji i policisté, ale přijeli už pozdě.

S knihovnicí mluvila televizní redaktorka

Zalarmovala je přitom krajská redaktorka Novy Soňa Vachová. O blížící se tragédii se dozvěděla jako první. „Kolem jedné hodiny se mi ozvala paní na telefon, prosila mě a naléhala, ať okamžitě přijedeme do knihovny v Horní Bříze, že ji tam ohrožuje nějaký muž, který jí přiložil nůž na krk a který jí vlastně nakázal, abychom my, štáb plzeňské TV Nova, přijeli na místo, že s námi chce mluvit,“ popsala Vachová ve zprávách na Nově.

„Naléhala, plakala, já jsem tam dokonce slyšela i toho muže, jak jí něco říká. Bohužel mu nebylo pořádně rozumět. Ale bylo tam jasné, že o život jde,“ dodala Vachová s tím, že zavolala policii, ale ta to již patrně na místo včas stihnout nemohla. Vrah Hanku ubodal.

Při zatýkání utrpěl vrah zranění

Podle informací TV Nova měla přitom knihovnice jen pár měsíců po svatbě, a dokonce čekala miminko! Její 29letý vrah skončil na psychiatrii. Z místa činu sice utekl, ale policie ho dopadla zhruba po půl hodině – ve skupince policistů se psem na nádraží v Horní Bříze. Při zatýkání měl utrpět zranění, které mu údajně způsobil policejní pes. To bylo však lehké, zato knihovnice bohužel zraněním podlehla na místě.

animka ( 26. května 2015 19:59 )

Fotka č.9. Vysmátí policisté! Nechápu. Zemře mladá žena ubodána vrahem a jim je do smíchu???

zelvik22 ( 26. května 2015 12:23 )

Chudák holčina, chudák manžel, rodiče, je to strašný, zvlášť když čekala miminko. Kde už by měl člověk čekat klidnější zaměstnání než v knihovně? To je to že se tam povolilo chodit na internet, co má co nějakej šmejd chodit zadara na internet? Pro knížku by ten primitiv určitě nešel a holka mohla žít. Taky si myslím, že by novináři měli dávat ve svých plátcích těmto zrůdám méně prostoru, připadají si pak jak celebrity.

forest555 ( 26. května 2015 09:46 )

Ten miliardář v Eurojackpotu se ještě nepřihlásil? Já bych věděla, co s těma prachama dělat. No nic, určitě vyhraju mega v Milionové pouti Blesku. Ve čtvrtek je v Blesku otázka za milion.

andinenka ( 26. května 2015 09:04 )

Snědý vrahoun má zase zajištěnu ochranu své totožnosti - ksicht zakrytý černou páskou, aby ho náhodou veřejnost nemohla identifikovat a jít mu poděkovat, až ho za pár měsíců propustí z léčebny... A dost pochybuji o jeho nepříčetnosti. Velice příčetně si honem-honem před tv kamerou zakrýval hlavu kapucí a odvracel svou spanilou tvářičku, aby mu nebylo vidět do obličeje. TAK SE NECHOVÁ NEPŘÍČETNÝ ČLOVĚK!!!

kdoasi ( 26. května 2015 08:54 )

Už je nový článek o tom,že ho v lednu propustili z ústavu! Ale dokud za tohle někdo neponese zodpovědnost,nic se nezmění!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání