Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražedkyni Orlovou čeká soud: Skončí v léčebně na doživotí?

Autor: ljš - 
25. května 2015
10:15

Trestní stíhání schizofreničky Barbory Orlové (26) bylo sice zastaveno, přesto ji ale zřejmě čeká doživotí. Naděje, že by kdy mohla opustit zdi detenčního ústavu jsou totiž mizivé, což je pro ni jednoznačně horší trest než vězení.

„Pro nás už to nemá žádný význam, ale nechceme, aby se vražedkyně za nějakých deset let opět dostala na svobodu. Chceme záruku doživotní detence nebo případně vězení,“ řekl minulý týden otec studenta Petra Vejvody, kterého Orlová zavraždila, když soud zamítl jeho stížnost na zastavení trestního stíhání.

O osudu vražedkyně ze Žďáru by měl soud rozhodnout 1. června. Stoprocentní záruku společnost sice zřejmě nedostane, přesto se dá očekávat, že se Orlová z ústavu už nikdy nedostane. „V případě této konkrétní osoby je to přísnější než doživotní trest, protože u toho máte možnost podmíněného propuštění, ale u ní jsou důvody pro detenci takové, že je změna těžko očekávatelná, a tudíž to pro ni v podstatě znamená doživotí,“ řekl zdroj deníku Právo.

Video Kamil Vejvoda byl ze zamítnutí stížnosti zdrcený, stále ale bude bojovat, aby se Barbora O. už nikdy nedostala na svobodu - Jiří Čada
Video se připravuje ...

V případě, že by totiž Orlová dostala klasický doživotní trest, mohla by po dvaceti letech žádat podmínečné propuštění. To ale v detenčním ústavu nelze. Tam ji sice čeká léčba a každý rok také nové posouzení stavu, proti jejímu propuštění však hovoří hned dvě věci.

Tou první a nejdůležitější je posudek soudního znalce. Ten zcela odmítá, že by se psychický stav Orlové mohl kdy radikálně zlepšit natolik, aby mohla být propuštěna.

Druhým důvodem je skutečnost, že Orlová útočila už podruhé. Po svém prvním útoku v havířovské škole skončila v ústavu také. Po propuštění se ukázalo, že si svou nemoc neuvědomuje. Podařilo se jí přelstít nejen rodinu, ale i lékaře, vysadila léky a spřádala plán dalšího útoku. Lze jen těžko předpokládat, že by se některý z lékařů nebo soudců rozhodl ji propustit znovu.

Detenční ústav přitom není žádná klasická psychiatrická léčebna s pohodovým režimem. Jsou sem umísťováni velmi agresivní pachatelé násilných trestných činů a často i sexuální devianti, kteří jsou psychicky nemocní. Jejich léčba probíhá v rámci tvrdého vězeňského režimu. „Ta zabezpečovací detence je, dá se říci, doživotní vězení svého druhu, je to možná přísnější než klasické vězení a ten člověk by neměl mít příliš šanci se odtamtud dostat,“ vysvětlil zdroj deníku.

Noname_ ( 18. srpna 2017 19:17 )

Orlová byla pod vlivem mind control zbraní, je to retardovní experiment CIA. Mně stejná organizace zabila mind control zbraněmi matku, aby mě o tom přesvědčili, zabili ji v den, kdy zabili Kennedyho, 22. listopadu.

adorator ( 25. května 2015 12:02 )

https://www.facebook.com/dana.rosova?fref=ts a co tahle? Ježíš, vláda, prezident i Amerika všichni ji odposlouchávají telefon a pak její výroky vydávají za své, píšou se podle ní seriály apod. Sice kudy chodí tudy podává udání, koho potká tomu vyhrožuje, ale nikdo s tím nic nemůže dělat neb je to zdravý člověk. Možná až přijde odpojit své "odposlechy" se zbraní na nějaký úřad či školu ......

rudne ( 25. května 2015 10:54 )

.....a myslíte si, že je opravdu nemocná???????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání