Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Táta Lukáše, kterého neprávem odsoudili na 13 let: Chceme odškodnění, ale podělíme se s charitou!

Autor: shp - 
23. května 2015
13:33

Dva a půl roku se Luděk Nečesaný strachoval o svého syna, který neprávem skončil v base. Soud ho za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích poslal na 13 let do vězení. Poté, co se na justiční omyl přišlo, Nejvyšší soud Lukáše (23) osvobodil. Jeho rodina bude teď chtít odškodné, i když jí prý o peníze tak úplně nejde…

„Pro nás není nějaká finanční satisfakce to zásadní, ale myslím, že je třeba žádat odškodnění z morálních důvodů. Rádi se podělíme s nějakými charitativními organizacemi, ale pro tu vážnost toho pochybení nelze tuto skutečnost opomenout,“ řekl Luděk Nečesaný ČT24.

A jak chce případné vysouzené peníze otec Lukáše, který pracuje jako ředitel liberecké nemocnice, rozdělit mezi charitu? „Rozhodně budeme chtít pokrýt náklady, které jsme měli s právními službami a rozumně a kultivovaně s našimi právníky zvážíme, jak komplexně k této skutečnosti přistoupíme,“ dodal.

Video Neprávem odsouzený Lukáš: Při zadržení mě brutálně zmlátili! - František Prachař, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Tehdejšího studenta Lukáše označil soud v Hradci Králové za pachatele přepadení v kadeřnictví v Hořicích a poslal ho na 16 let do basy. Vrchní soud pak trest snížil na 13 let, vinu však potvrdil. A to i přesto, že napadená kadeřnice popsala útočníka jako asi 160 cm vysokého blonďáka.

Lukáš má přitom tmavě hnědé vlasy a měří 190 cm. Neprávem odsouzeného muže osvobodil až Nejvyšší soud, který uznal, že důkazy pro jeho odsouzení nebyly dostatečné. Lukáš opustil brány věznice ve středu. Začal tak úplně novou kapitolu ve svém životě.

Už zítra v Nedělním Blesku Už zítra v Nedělním Blesku | rap

marlen52 ( 9. února 2016 18:23 )

asi si chlapec myslí když má děcko že nemůže jít sedět ale může

kuniksicht ( 25. května 2015 03:11 )

jeste nic nerozdelujte, nic nedavejte na charitu....ono totiz neni nikde napsane, ze to vazne neudelal. ze byl propusten z vazby neznamena, ze to nebyl on. az cas ukaze, jak to bylo doopravdy.ono totiz, chtit odskodneni v radu nekolika milionu a dostat je, to je mozne jen v pripade neviny a ta prokazana propustenim z veznice nebyla......takze, jak ceske porekadlo rika...dockej klasu jako husa klasu

hofihofi ( 23. května 2015 21:39 )

Panackove , on neni jeste nevinny, ten soud skonceny vubec neni, je to jen opet na zacatku. Tak jasne?

dingous ( 23. května 2015 20:05 )

a kdo myslíš že platil to vězení ? hloupý český pracující, ze svých daní, třeba Mojáza...nikoli důchodci, postižení a mladiství

moiaza ( 23. května 2015 19:03 )

Líbí se mi váš černý humor. Kdo myslíte, že by to odškodnění zaplatil? Ano, hloupý český človíček. Ten, který poctivě pracuje a odvádí daně v ČR. Neplatí pro mladistvé, důchodce a přitroublé lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání