Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

První minuty na svobodě! Student Nečesaný, který dostal 13 let za pokus o vraždu, opustil vězení

Autor: ljš, jn - 
20. května 2015
16:39

Dva roky strávil v kriminálu s nejtěžšími zločinci a teď je Lukáš Nečesaný konečně volný. Student, kterého soud bez důkazů poslal na 13 let do vězení, mohl ve středu krátce po 14 hodině konečně obejmout své rodiče a snoubenku jako svobodný člověk.

Už zřejmě nedoufal, že se domůže spravedlnosti, ale jeho rodina za něj dál bojovala. Rodičům Lukáše Nečesaného se podařilo přesvědčit ministryni spravedlnosti Helenu Válkovou, aby si prostudovala spis, a ta poté okamžitě podala proti rozsudku stížnost. Nejvyšší soud dal dnes krátce po poledni jí a rodičům Lukáše za pravdu.

O čtyři hodiny později už mladík konečně mohl po nezbytném papírování opustit brány brněnské věznice. Z věznice vyšel v kraťasech a bílém tílku a bylo okamžitě vidět, že za mřížemi na své fyzičce velmi pracoval. Ze střízlíka, který do věznice před dvěma lety nastupoval, je pořádný svalovec.

V ruce Lukáš nesl tašku a černý plastový pytel se svými osobními věcmi. Ty ale v okamžiku, kdy uviděl svoji snoubenku Veroniku hodil na zem, a svou lásku dlouze objal. Pak se vrhl do náruče své maminkce a tátovi. Všichni pochopitelně plakali dojetím.

Pak už nasedli do auta a rychle vyrazili domů. Tam Lukáše ještě dnes čeká malá soukromá oslava. „Upeču mu steak, hned jak přijedeme domů, do Liberce,“ řekla Blesku maminka Šárka (44) při čekání na syna před vazební věznicí. Její syn si v dopisech a při návštěvách totiž prý občas posteskl, že právě maso mu za mřížemi chybělo nejvíc.

Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro nedostatek důkazů a věc vrátil Krajskému soudu v Hradci Králové, aby ji projednal znovu. Pokud se neobjeví nové důkazy proti mladíkovi, lze předpokládat, že jej soud zprostí viny.

„Soudy si v kauze Lukáše Nečesaného zcela účelově vybíraly ze spisu to, co se jim hodilo,“ konstatoval to soudce Nejvyššího soudu Jan Bláha. Podle něj soudci nižších instancí přihlíželi k důkazům v neprospěch obžalovaného, a naopak přehlédli to, co bylo v jeho prospěch. Soudce Jan Bláha Blesku navíc řekl, že proti Lukášovi Nečesanému nesvědčí jediný přímý důkaz. „A ani ty nepřímé nestačí k jeho odsouzení,“ zdůraznil.

lillipet ( 22. května 2015 19:55 )

Jsem znechucená z téhle diskuse tady. Všichni tu vědí, jaká je pravda, což? Hlavně že si spousta není schopna ani zjistit základní info o rodině, ale mele tu nesmysly. Přečtete si článek ve stupidním Blesku a vynášíte soudy o rodině, o které nic nevíte, jen drby "jedna paní povídala".

lillipet ( 22. května 2015 19:49 )

Otec je ředitelem nemocnice v Liberci, tam i žije. S Hořicemi nic nemá. Zjistěte si o tom víc, než něco napíšete.

prycsvladou ( 21. května 2015 07:56 )

miliony by meli zaplatit ti co ho zavreli bez dukazu ze sveho ku-rva,zase to pujde z nasich dani a to ti soudci maji statisicove vyplaty

aaobcanka ( 20. května 2015 23:43 )

Tomu klukovi se raději vyhýbejme, abychom náhodou neskončili mrtví někde ve tmě.

ikolop ( 20. května 2015 23:30 )

Oligarchou je otec toho prý zmetka, nevychovaného namachrovaného spratka, otec má pod sebou nemocnici v Hořicích a všichni se ho bojí, chtějí mít totiž v nemocnici dobrou péči, že ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání