Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pronajal si pokoj naproti kadeřnictví a nocleh si prodlužoval. Byl to skutečný vrah v případu Nečesaný?

Autor: František Prachař - 
22. května 2015
10:08

Bydlel naproti místu činu, choval se podivně a syn oběti mu dlužil velké peníze. Že by útočníkem, který kadeřnici v Hořicích málem ubil k smrti, byl někdo jiný než Lukáš Nečesaný, policie vůbec neřešila. Proč?

Ulice Pod Lipou, kde má Ludmila B. své kadeřnictví, je v jedné části souběžná s náměstím Jiřího z Poděbrad. Na něm stojí hotel Královský dvůr, kde se několik dní před pokusem o zavraždění Ludmily B. ubytoval jistý Vítězslav M., přezdívaný Vítek, který jinak žije v městečku Vysoké Veselí poblíž Hořic. V rodinném domku bydlel ještě nedávno se svojí babičkou, která je ale teď v péči lékařů.

Pozornost i podezření personálu hotelu vzbudil tím, že si vždy zaplatil jen jeden nocleh, druhý den další a tento postup několikrát opakoval. Zaměstnankyně hotelu, se kterou Blesk hovořil, řekla neuvěřitelnou věc. „Pár dní potom, co přepadli kadeřnici a co se ten člověk, platící každý den, odstěhoval, za mnou přišel zdejší policista K. Ptal se mě, jestli jsem už vyměnila ložní prádlo v pokoji číslo tři, kde divný platič žil. Řekla jsem, že samozřejmě, a policista odešel s tím, že je to v pořádku,“ řekla zaměstnankyně hotelu Blesku doslova a dodala, že kdokoliv může použít zadní vchod Královského dvora. Z něj je to do kadeřnictví pár vteřin…

V této souvislosti řada lidí v Hořicích spekuluje o tom, že zmíněný M. dobře znal syna Ludmily B. z prvního manželství Žeňu a že právě on mu měl dlužit velké peníze. „Kdoví, jak to mezi těmi dvěma opravdu bylo,“ uslyšeli jsme v Hořicích. Každopádně – proč a z jakého důvodu položil policista hotelové zaměstnankyni zmíněný dotaz, nezajímalo ani vyšetřovatele, ani soud. Předseda jeho senátu Vacek odmítl její svědectví jako nadbytečné.

dzambulka007 ( 24. května 2015 13:37 )

Mám ten samý názor, potvrzený vlastní zkušeností.

tesarl ( 22. května 2015 17:37 )

Chtělj jen čuchnout k jejim kalhotkám.

jerry ( 22. května 2015 13:56 )

Ještě že toho chlapce místní popravčí nepopravili stejně, jako chtějí popravit Petra Kramného.

ajamajerova ( 22. května 2015 13:08 )

Pan Ožuch je naprosto mimo mísu a jen v důsledku svého ega prudí a rozporuje závěry ostatních. Kdyby si řádně přečetl rozsudek a a např. právní posouzení advokátů, kteří toho klučinu obhajují a které je možné dohledat na stránkách lukasnecesany.cz, nemohl by takové nesmysly napsat. Z listin dostupných na internetu je naprosto zřejmé, že pachové stopy se našly až při třetím ohledání místa činu po více jak týdnu, kdy na místě bylo mezi tím plno lidí a policajti už měli osobní věci a oblečení toho kluka. Pak došlo dle posouzení znalců zcela nepochybně k přenosu a kontaminaci pachových stop na místě činu, a to přenosem z policistů na ty předměty kde byly pachové stopy nalezeny. Otázkou je jestli k přenosu pachových stop došlo nedbalostí nebo úmyslně.

null ( 22. května 2015 12:26 )

Pachové stopy byly zajištěny i vyhodnoceny naprosto diletantsky a skutečně nezávislý soud by je nemohl nikdy přijmout. Pan Ožuch v roli užitečného idiota jen papouškuje lži policistů, kteří zakrývají vlastní průser. Doufám, že si i na něj právníci rodiny za to lhaní najdou čas!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání