Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miroslav vyhodil družku ze 7. patra: Skočila sama, tvrdil u soudu

Miroslav S. u soudu: Obžaloba tvrdí, že svou polomrtvou družku vyhodil z okna
Miroslav S. u soudu: Obžaloba tvrdí, že svou polomrtvou družku vyhodil z okna  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
20. května 2015
11:33

Z okna v sedmém patře vyhodil Miroslav S. svou družku, kterou podle obžaloby okradl o 90 tisíc. U soudu však muž původem ze Slovenska uvedl, že ji nezabil. Že kvůli depresím skočila sama.

Miroslav S. dnes u pražského městského soudu odmítl obžalobu, podle které vyhodil svou bývalou družku z okna bytu v sedmém patře. Trvá na verzi, že žena spáchala sebevraždu kvůli depresím.

Muž závislý na hraní automatů přiznal pouze to, že v týdnech před incidentem hodně pil – natolik, že ho družka vykázala z bytu. Podle státní zástupkyně ženu v době před činem okradl celkem o 90 000 korun. „Nesouhlasím s obžalobou, protože jsem to nespáchal. Vztah byl až do poslední chvíle v pohodě,“ řekl u soudu padesátiletý Miroslav S., který je trestně stíhán na svobodě. Tvrdí, že o smrti družky se dověděl až od policie.

Incident se stal v sobotu ráno 21. června 2014 v Chalupkově ulici v Praze 4. Podle obžaloby se Miroslav S. s ženou v jejím bytě zřejmě pohádal poté, co se tam vrátil pro své doklady. Následně ji prý začal velkou silou rdousit tak dlouho, až ztratila vědomí. Mylně se domníval, že družku usmrtil, a proto ji údajně vystrčil z okna v úmyslu zakrýt vraždu.

Sedmačtyřicetiletá žena po pádu z více než 18 metrů utrpěla mnohočetná poranění a na místě zemřela. Slovák Miroslav S., který v Česku žije 14 let, připustil, že den před incidentem dorazil do bytu družky až nad ránem, a to posílený alkoholem. Žena přivolala svého nevlastního otce, který se Miroslava S. pokoušel z bytu vyhodit. Podařilo se mu to až odpoledne za asistence policie. Obviněný dnes řekl, že potom odjel k bývalé přítelkyni, u níž chtěl přespat. Když mu to nedovolila, pil prý v baru až do sobotního rána a k domu družky se vrátil až po jejím skoku z okna.

lunatic ( 20. května 2015 11:44 )

Úplně jsem se v tom líčení příběhu ztratil ;budu se tudíž raději držet nezpochybnitelného faktu,který zní,že pan Miroslav nemusí těch 90tisíc vracet

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání