Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vraha zlínského kameramana soudit nebudou: Je schizofrenik

Vrah, který u dveří pavlačového domu zavraždil Petra M. (†40), souzen nebude
Vrah, který u dveří pavlačového domu zavraždil Petra M. (†40), souzen nebude  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš, ČTK - 
18. května 2015
15:33

Ubodal nevinného muže, o němž si myslel, že je vůdcem sekty, která ovládá jeho život. Devětadvacetiletý vrah z Otrokovic ale za vraždu ve věznici neskončí. Znalci říkají, že trpí schizofrenií, v době činu tak nebyl trestně odpovědný. V úvahu nyní připadá návrh na uložení zabezpečovací detence.

Podle policie se muž k činu přiznal. Pokud by byl souzen za vraždu, hrozilo by mu až 20 let vězení. Policie krátce po činu uvedla, že se vrah vydal na sídliště zabíjet. V Otrokovicích nasedl do trolejbusu a na svou oběť, Petra M. (†40), který dříve bydlel ve stejné části města jako obviněný, čekal před jeho bytem. Jakmile muž vstoupil do domu, napadl ho slovně i fyzicky. Bil jej pěstí, fackoval a postrkoval dál do chodby domu.

Napadený se bránil a snažil se pachatele uklidnit. Útočník ale vytáhl nůž a bodl jej do hrudníku. Pachatel pak z místa činu odešel, pobodaný muž na pavlači domu zemřel. Policie vraha zadržela až po několika dnech. K jeho motivu uvedla, že útočník byl přesvědčený, že nůž bodl do těla vůdce sekty, která ovlivňovala jeho život.

Znalci se momentálně zabývají i případem z loňského prosince, kdy šestapadesátiletý muž v části Zlína Štípa ubodal o rok mladší manželku. Muži za vraždu hrozí až 20 let vězení. Podle informací ČTK se ale obviněný také dlouhodobě léčil se schizofrenií. Není tak vyloučeno, že i jeho trestní stíhání bude zastaveno.

hejhej ( 18. května 2015 16:20 )

Další vrah schizofrenik, který se volně pohybuje.

schmid ( 18. května 2015 16:15 )

znalci netrpí jen schizofrenií ale i demencí

to-snad-ne ( 18. května 2015 16:07 )

"Znalci trpí schizofrenií, v době činu tak nebyl trestně odpovědný." Když už trpí schizofrenií znalci, proč není zodpovědný pacient...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání