Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Robert zabil seniora: Vraždu chtěl zakrýt výbuchem, prozradilo ho DNA

Robert T. zabil seniora, vraždu prý chtěl maskovat výbuchem
Robert T. zabil seniora, vraždu prý chtěl maskovat výbuchem  (Autor: Foto Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: ČTK - 
14. května 2015
13:58

Robert Tremel se přiznal k vraždě seniora na ústeckém sídlišti Dobětice. U soudu dostal 16 let. Z vraždy byl původně obžalován partner dcery oběti, který seděl rok a půl ve vazbě. Rozbor DNA za nehty oběti však ukázal na Tremela.

Ústecký krajský soud poslal za vraždu seniora z ústeckého sídliště Dobětice a pokus o obecné ohrožení Roberta Tremela na 16 let do vězení. Muž, který byl v minulosti opakovaně odsouzen za podvody a měl potíže s vymahači dluhů, chtěl podle soudu zakrýt stopy výbuchem plynu.

Tremel byl obviněn na konci loňského roku, jeho DNA se našla za nehty oběti. Policii pomohla k odhalení pachatele celostátní databáze vzorků, kterou vede kriminalistický ústav. Senior byl zavražděn v únoru 2013 ve svém bytě v paneláku.

Tremel se k vraždě přiznal, tvrdil ale, že muže zabil po předchozí hádce v afektu. Znalci našli na těle zavražděného řadu podlitin a dvě desítky bodných ran. Po vraždě ucpal podle soudu Tremel digestoř a pustil plyn. Výbuch plynu, který mohl mít fatální následky, nenastal jen náhodou. Vrah odmítl, že by chtěl srovnat dům se zemí. Na digestoři však našli kriminalisté jeho pachové stopy.

Z bytu oběti odnesl jak vražednou zbraň, tak pistoli s náboji. Kriminalisté na Tremela při vyšetřování vraždy narazili, byl ale jen v postavení svědka. Na to, že by mohl být pachatelem, přišli zčásti náhodou. DNA mu odebrali po obvinění z podvodu a vzorek skončil v běžné databázi. Jenže pak přišli na to, že se shoduje se vzorkem vraha seniora.

Obžalobě z vraždy původně čelil partner seniorovy dcery, rok a půl strávil ve vazbě a opakovaně stál i před soudem. Žalobce v tomto případě disponoval jen nepřímými důkazy, například pachovými stopami na sporáku. "Nevím, že by za to byl obžalován někdo jiný, celou dobu jsem jen čekal, kdy si mě zavolá policie," dodal Tremel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání