Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vrah na útěku: Zabil krajana a ukradl mu jméno. Skrývá se v Česku

Quoc Vinh Pham je hledaný policisty kvůli brutální vraždě v Německu.
Quoc Vinh Pham je hledaný policisty kvůli brutální vraždě v Německu.  (Autor: Policie ČR)
Autor: INT, lm - 
8. května 2015
21:05

Čeští kriminalisté pátrají po velmi nebezpečném cizinci z Vietnamu, který podle nich v 90. letech v Německu brutálně zavraždil svého krajana, přisvojil si jeho identitu a od té doby přežívá v Česku. Neviděli jste ho?

Na případ upozornila TV Nova. Quoc Vinh Pham je známý především německým kriminalistům z období 90. let, kdy se v okolí města Koblenz rozpoutala krvavá válka mezi dvěma vietnamskými gangy. Obětí bylo mnoho. Mezi nimi ale vyvstává brutální vražda jednoho muže v roce 1997, který byl objeven později zakopaný v lese. Jeho tělo bylo ohořelé a zalité do betonu. Právě jeho vrahem by měl být zmíněný Quoc Vinh Pham, který si posléze přivlastnil identitu oběti. Z této doby zároveň pochází jeho poslední policistům známá fotografie.

Hledaný Vietnamec z Německa nakonec uprchl. "Pobýval na území České republiky, kde dokonce uzavřel sňatek, aby získal trvalý pobyt," řekl TV Nova policejní mluvčí David Schön. Poté se pohyboval v prostředí tržnic a obchodů. Mezi krajany je znám též jako Ion. Naposledy o něm kriminalisté dostali zprávu předloni, ale předpokládají, že zde stále žije.

Máte o hledaném cizinci informace? Policisté je přijmou na jakékoliv služebně, nebo na telefonních číslech 158 a 774 847 519. Kontaktovat je můžete i prostřednictvím e-mailu fast@pcr.cz. Kriminalisté slibují svým zdrojům anonymitu.

naidka ( 8. května 2015 21:11 )

On ty Vietnamce někdo od sebe pozná? Dyť jsou všichni stejní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání