Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slovenská čtvrť smrti: Po šíleném masakru rodiny v ní zastřelil Filip otce tří dětí!

Autor: shp - 
6. května 2015
12:00

Bratislavská Nová Devínská Ves dostala přezdívku čtvrť smrti. V roce 2010 tu střelec Ľubomír Harman (†48) zabil sedm lidí, poté obrátil zbraň proti sobě. Nyní v ní došlo k další tragédii. Filip (25) podle všeho zastřelil Radka (†45), otce tří dětí.

Střelba se v Nové Devínské Vsi ozvala v pondělí večer v Opletalově ulici. Podle obyvatelky blízkého domu byl střelcem mladý muž. „Střílel na jiného muže. Po chvíli tu byli záchranáři a policajti. Podle toho, co říkali, oběť trefil do hrudníku. V bytě došlo k hádce, po které jeden z dvojice vytáhl zbraň a druhého zastřelil,“ popsala událost žena.

„I přes úsilí záchranářů postřelený muž zraněním podlehl,“ řekl Čas.sk mluvčí operačního střediska Boris Chmel. V této souvislosti vyšetřovatel začal trestní stíhání ve věci zabití, prohlásil bratislavský policejní mluvčí Michal Szeiff. Ve středu dodal, že střelce již z trestného činu obvinili. Hrozí mu sedm až deset let v base.

Podle dostupných informací pochází Filip, který je podezřelý ze střelby, z Nového Mesta nad Váhom. V minulosti měl pracovat jako ostraha a řidič záchranky. Oběť Radko pochází z Radošiny. Má tři děti, o které se stará jejich babička, Radkova tchyně. Jedno z dětí je dospělé, dvě jsou mladé,“ říká žena z obce, odkud zastřelený muž pochází. „Jejich matka se tu nezdržuje,“ dodala.

Masakr v Devínské Nové Vsi šokoval Evropu v srpnu 2010. Ľubomír Harman tu nejdříve postřílel pět členů romské rodiny, se kterou měl konflikt, poté vyrazil do ulic a zastřelil další dvě osoby. Když ho zasahující policisté postřelili, obrátil zbraň proti sobě.

cabogaj ( 6. května 2015 17:12 )

Teď už by měl 6 dětí a stále bez zaměstnání, na dávkách.

evita5555 ( 6. května 2015 14:18 )

Len pre poriadok, tá obec sa volá Devínska Nová Ves a je časťou Bratislavy. A strelec Harman nebol vôbec šialený, bol len vyčerpaný a zúfalý z toho, že mu od tej cigánskej rodiny nebol ochotný nikto pomôcť, z jeho pokusov je aj televízny záznam. To ako keby ten človek, čo ponúka svoj byt za 39 tisíc jedného dňa stratil trpezlivosť a vec vyriešil kalašnikovom.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání