Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Stánek s kebabem polili vepřovou krví. K vandalství se přiznali antiislamisté

Autor: shp - 
6. května 2015
10:11

Vepřovou krví polili stánek s kebabem v Hradci Králové a jsou na to hrdí! K vandalskému útoku na obchod, který provozuje muslim, se přiznalo národovecké uskupení Pro-Vlast. Tomu za to hrozí pořádné problémy…

Majitel stánku (31) s rychlým občerstvením minulou středu ráno zjistil, že je celý politý krví a oblepený protiislámskými letáky. Kvůli útoku se tak obrátil na policii. Zápach způsobený krví byl cítit na metry daleko a nepořádek šlo vyčistit jen stěží.

„Když jsem ráno přišla do stánku, bylo to tam polité nějakou hnědou barvou, strašně to smrdělo jako hnůj. Krev jsem necítila, ale doktoři, kteří tam přišli, říkali, že je to krev. Nevím, vypadalo to jako zkažená játra, byly v tom i kusy, snad vnitřnosti. Bylo to cítit na sto metrů od stánku,“ řekla žena cizince iDNES.cz. Myslí si, že šlo o varování.

K útoku se nakonec přihlásila skupina Pro-Vlast. „Během minulých dnů naši aktivisté v Hradci Králové vyjádřili nesouhlas s islamizací naší země, konkrétně proti halal výrobkům. Vepřovou krví označili stoprocentně potvrzené halal prodejny kebabu, napsala. Označením halal se nazývají předměty a činnosti, které jsou v souladu s islámskými pravidly.

Aktivistům za vandalismus a podněcování k nenávisti vůči skupině osob hrozí až tři roky vězení. Majiteli stánku se něco podobného stalo již v minulosti. U jiného stánku v Hradci mu vylepili podobné letáky, ale on nic policii nenahlásil.

„Můj manžel není takový, že by rozšiřoval islám, žije si sám pro sebe. Já nosím krátký rukáv, šortky, nejsme zahalení. Manžel pořád pracuje, nikomu nic neděláme, manžel nikomu víru nenutí,“ řekla webu manželka cizince.

„On je Turek, a tak prodává turecký kebab, žádná propagace islámu v tom není. Nevím, proč se to stalo, třeba nějaký konkurent chce jeho kšeft,“ dodala. Případem se i nadále zabývá policie.

santini ( 6. května 2015 12:00 )

Ono by se to nestalo,kdybysme nebyli národ idiotů,co leze přistěhovalcům do zadku.Dvě třetiny národa tady nechce halal a máme to tu.A říkáme tomu demokracie cizí kultury.A naše je v pytli

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání