Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vražda pejskařky na Protivínsku: Zmizely věci zavražděné, policisté hledají svědky

Autor: hra - 
5. května 2015
18:40

Stále více otazníků visí nad smrtí Marie S. (†47), která byla zavražděna minulý týden v Myšenci u Protivína při venčení psů. Zatím není jasný ani moti. Blesku se podařilo zjistit, že žena u sebe měla věci, které se dosud nenašly.

Z domu odešla v hnědých kalhotách, kotníčkových sportovních botách a křiklavě červeném tričku. Na něm měla mikinu nebo bundu, která zmizela. Stejně tak chybí její klíče a mobil. Není vyloučeno, že skončily na dně tůně, kam je mohl vrah zahodit. Policie na případ uvalila informační embargo. „Některé okolnosti může znát jen pachatel. Proto nebudeme nic sdělovat. Nechceme ani ovlivňovat případné svědky. Uvítáme každé svědectví o pohybu ženy, jejích psů, či dalších osob a aut. I zdánlivá maličkost může mít pro policii velký význam,“ řekl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policii se první svědci už přihlásili. Díky jejich informacím kriminalisté skládají časovou osu pohybu zavražděné, jíž se ranní venčení psů 1. května stalo osudným. Při prvním ohledání našel lékař na hlavě mrtvé tržnou ráno. Původně to vypadalo, že se mohla zranit sama, třeba pádem. Pitva to ale vyloučila.

Časová osa případu

1.května

7 až 10 hodin

V této době žena odešla venčit své tři psy. Vyrazila zřejmě na okružní procházku z Myšence směrem na Klokočín.

10 -12 hodin

V tomto čase zahlédl svědek volně pobíhající psy u komunikace spojující Klokočín se silnicí Skály – Putim, poblíž železniční trati. Ihned informoval rodinu.

16 hodin

Příbuzní zalarmovali policii, že se žena ještě nevrátila. Vyjíždí policejní hlídka. Zjišťuje první informace a vše hlásí na operační středisko.

16.30 hodin

Přijíždí pátrač, který řídí další postup. Připravuje se pátrací akce v terénu za účasti policie, hasičů a dobrovolníků.

18.30 hodin

Začíná pátrání. Přibližně 50 lidí pročesává v rojnicích terén. Prohledávají i místa, mimo předpokládaný okruh.

19. 20 hodin

Tělo ženy bylo nalezeno na odlehlém místě v tůni za Klokočínem, přibližně 2,5 km od Myšence. V místech, kam pejskařka se psy nechodila.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání