Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zavraždil mi syna a už si běhá po svobodě: Nedělá a ani se neomluvil, naříká zoufalý otec

Autor: rvs - 
4. května 2015
05:25

Velké neštěstí zažil Václav Stiegler (70) z Prahy. Bezcitný vrah mu v roce 2001 zabil syna Roberta (†28) při oslavě jeho narozenin. Zabiják Tomáš T. (34) je nyní na svobodě a za hrůzný čin se ani neomluvil.

Ze smrti syna se Václav Stiegler dosud nevzpamatoval. Co Robert umřel, jsem v péči psychiatrů, beru antidepresiva. Neustále na to myslím a neuplyne hodina, abych si na něj nevzpomněl,“ popsal Blesku.

Doplatil na slušnost

Robert zemřel proto, že se snažil pomáhat. „Byl to tak hodný kluk… Nechal toho mladíka bydlet na chatě, dával mu peníze. A on se mu za to takhle »odvděčil«,“ vzpomíná pan Stiegler. Vražda se stala při oslavě Robertových 29. narozenin. Tomáš T. svého kamaráda udeřil do hlavy palicí, zraněného pak na zahradním kolečku odvezl do lesa, kde ho zabil řeznickým nožem. Důvodem byly peníze, které chtěl ukrást. Pan Stiegler se tehdy po příjezdu na chatu dozvěděl, že jeho syna našli mrtvého v lese. Vraha zatkli policisté velice rychle. Ve vězení si odseděl 13 let.

Jen se vymlouvá

„Vím, že se smrtí svého syna už nic neudělám. Ale je strašné, že jeho vrah si, co ho loni pustili, zase v klidu chodí po svobodě. Samozřejmě opět nepracuje, neomluvil se, ani se mi nesnaží zaplatit to směšné odškodné 70 tisíc, co mi za smrt syna stanovili,“ popsal Blesku Stiegler.

Nemá peníze? Pak je to problém!

„Vymahatelnost odškodného je v takovýchto případech závislá především na majetnosti odsouzeného,“ řekl renomovaný advokát Jan Černý. „Odsouzený se může vystavit i nebezpečí trestního stíhání za maření úředního rozhodnutí. Soud bude zkoumat, zda je dotyčný skutečně nemajetný. V takovém případě může být pro pozůstalé vymožení odškodného velký problém,“ vysvětlil.

miko ( 4. května 2015 13:37 )

asi by se ze mě stal vrah

vvogh.t ( 4. května 2015 11:51 )

vodkrouhnout vraha a vystřílet celou jeho rodinu, dostane doživotí a v base se o něj postaraj líp než v jakýkoliv LDNce

karmavana ( 4. května 2015 11:22 )

Jseš lejno u cesty "dementpresidente".

salto ( 4. května 2015 11:12 )

Prááávdá ááá láááská...

petrkramnypresident ( 4. května 2015 10:20 )

A ty máš nas.ráno v hlavě, takový de.bil jako ty je přírodní úkaz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání