Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jakub (†13) se oběsil! Kvůli nešťastné lásce?

Autor: jad - 
30. dubna 2015
11:12

Smutek, slzy a na rtech jediná otázka: Proč to udělal? Spolužáci Jakuba (†13), který se oběsil ve veslařském areálu v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi, stále nevěří, že jejich kamarád už není mezi živými.

Základní škola, kam Jakub chodil do 7. třídy, byla včera jako bez života. Nad vchodem vlál černý prapor, školáci posedávali venku na lavičkách, smutné pohledy upírali k zemi a nebylo jim do řeči. „Byl to prima kluk, věčně se smál. Vůbec nechápu, co se mohlo stát, že udělal něco tak strašného,“ řekla Blesku Jakubova kamarádka a jen těžko zadržovala slzy. Podobně reagovali další Jakubovi kamarádi.

Všichni hledají odpověď na otázku, proč si chlapec vzal život. „Slyšel jsem, že to byla nešťastná láska. Také se ale povídá, že to bylo kvůli nějakým fotkám,“ dodal Jakubův kamarád ze školy. „Nebudu na nic odpovídat,“ řekla včera odpoledne ředitelka školy.

Jakub byl nalezen v úterý odpoledne v areálu místního veslařského klubu, jehož byl členem. Podle všeho si přistavil žebřík ke stromu, a pak se oběsil. Policisté vzhledem k věku oběti a pozůstalých o příčinách neštěstí mlčí.

pekaaaros ( 12. dubna 2016 12:05 )

jity: a jak mají mít víc času, když je otrokář (dnes se říká podnikatel zaměstnavatel) potřebuje od rána do večera (protože chce šetřit, tak zaměstná jednoho na práci pro pět). Na jednu stranu to chápu, stát otrokářům moc práci neusnadnuje, chce po nich moc vyplnování a závazků a povinností. to se pak otrokářství provozuje blbě. ale hlavně že je svoboda. můžeme si všichni svobodně vybrat otrokáře. nebo jít dělat otrokáře sami, ale to se pak už úplně zblázníme.

jarunkapd ( 12. dubna 2016 11:21 )

Ať je důvod tak mladého děvčete vzít si život jakýkoliv ,je to velmi smutné a není potřeba k tomu nic dodat.

alenam ( 30. dubna 2015 22:47 )

Strašná doba? Tak to je tedy strašná doba asi co je lidstvo lidstvem. Například v roce 1913 u nás spáchal sebevraždu nejmladší sebevrah, osmiletý chlapec. Počet dokonaných sebevražd dětí ve věku do 14 let se prakticky nemění od počátku minulého století. Statisticky jde průměrně o 0,3 dítěte ze 100.000 dětí ve věku do 14 let. Nejméně sebevražd dětí bylo v roce 2002 - 0,25 ze 100.000, nejvíce v roce 1989 - 0,37 ze 100.00. Dřívější statistiky, pokud byly vedeny, nejsou známé.

jity ( 30. dubna 2015 12:31 )

Rodiče dnes na děti nemají moc času a děti dřepí u počítače. Chtělo by to s nimi probrat jejich bolístky a také znám kluka, který když neměl komu se svěřit, tak to vypsal na papír a ulevilo se mu. Dnes je šťastný otec dvou dětí a je to.

lunatic ( 30. dubna 2015 12:23 )

Pod fotem=ve fotogalerii je konstatování,že byl oblíbený a proč se tudíž zabil? Já to samozřejmě taktéž nevím ,pouze doplním pár faktů-Kurt Cobain byl přeci taky mezi svými fanoušky oblíbený,Hemingway taktéž ... módní návrhář Mr.AlexanderMc Queen byl a i je dosud oblíbený,měl peněz,jako želez ...a přesto se doma oběsil;inu - někdo se prostě i zabije právě proto,že již vše má ... a tudíž se každé další ráno,kdy se probudí,musí zamýšlet nad tím,čím ten den jaksi vyplní,neboli i zabije...a někdy jej napadne,že nejlepší je to zabití ,ale-kdoví,jak to bylo v tomto případě ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání