Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chovanci v děcáku napadli vychovatelku: Snažili se ji uškrtit

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ljš - 
10. dubna 2015
07:58

Stará se o opuštěné děti a málem za to zaplatila životem. Vychovatelku dětského domova v Houstouni na Domažlicku napadli loni v červenci tři čtrnáctiletí chovanci. Pokusili se ji uškrtit mikinou.

Chlapci, kteří jsou dlouhodobě problémoví, se rozhodli z domova utéct, nejprve se ale chtěli zmocnit peněz z trezoru. Proto jeden z nich naplánoval přepadení vychovatelky, která měla ten den službu.

Vlákal ji do její pracovny, kde už čekal ve skříni schovaný jeho komplic. Ženě podle serveru Novinky.cz hodili přes hlavu mikinu, aby jí mohli snáze sebrat mobil, klíče a peníze z trezoru. Napadení se ale zvrhlo a jeden z nich začal ženu mikinou škrtit. Vyvázla zřejmě jen díky fixačnímu límci, který nosila.

Žena před klatovským soudem, který se případem zabývá, vypověděla, že se nejednalo o první útok. „Tentokrát však nešlo o nějakou akci ve zlobném afektu, ale o promyšlený a účelově plánovaný útok. Chlapci jsou si moc dobře vědomi toho, že pokud jim ještě není patnáct, tak je nikdo nepotrestá,“ vypověděla.

A měla pravdu. Mladíkům hrozí maximálně ochranná ústavní výchova, ze které si nic nedělají.

 

zlobit ( 10. dubna 2015 15:41 )

No jasně, když je profackují, tak jsou dost chytří na to, aby si jenom na pracáku.

rubenska ( 10. dubna 2015 15:30 )

co s nima jiného.....

nobody49 ( 10. dubna 2015 15:14 )

Musíte "jim" pronajmout byt, aby se mohli inklinovat, jinak je budete diskriminovat......

milofr ( 10. dubna 2015 12:53 )

soudružku Šabatovou bych poslal na půl roku do takovéhoto ústavu aby si vychutnala práci vychovatelů s těmi grázlíky

sores ( 10. dubna 2015 12:24 )

Když se nad tím ale zamyslíte, oni ve své podstatě ti nepovedený děcka za to nemůžou! Narodí se takové díky rodičům s tak nekvalitními geny, mají to v buňkách.A s tím se bohužel nic nenadělá, problémy s nimi půjdou už celý život a hlavně slušná společnost si s nimi užije. A ti slušný je budou živit ze svých daní. Vědecky dokázáno je, že se nikdo nedá převychovat-předělat pokud ON sám nechce! Z opičáka také nikdo labuť neudělá ať by se snažil sebevíce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání