Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Soud s feťákem, který zabil policistku: V autě vypil colu s pervitinem, tvrdí svědkyně

Autor: ljš, sch - 
1. dubna 2015
15:25

Odmítá, že by před jízdou požíval drogy, jeho kamarádka ale řekla něco jiného. Svědkyně z auta, kterým Josef Novák zabil policistku, u soudu vypověděla, že v autě vezli láhev s colou a pervitinem, kterou vypil právě on.

Kromě Nováka autem jeli další muž a dívka jménem Nancy. Ta dnes před soudem v rozporu s obžalobou uvedla, že zátaras z policejního auta neměl rozsvícené majáky. Tvrdila také, že policistka na sobě neměla reflexní vestu. To ale vyvrátili ve svých výpovědích policisté.

Nancy také uvedla, že v autě byla malá lahev coly, v níž byl pervitin. Obsah lahve prý vypil Novák. Dodneška to ale policii neřekla, protože si na to prý vzpomněla až před soudem. „Jako svědkyně musíte vypovídat pravdu, jste si toho vědoma,“ upozornil dívku předseda trestního senátu Ivo Zelinka.

Dívka byla údajně první osobou, která policistce poskytla první pomoc. Je totiž zdravotní sestra. U soudu také uvedla, že už drogově závislá není. „Hned po nehodě jsem prošla ústavní léčbou,“ řekla.

Obvinění, že by před jízdou bral drogy, Novák odmítl. „Jsem docela rozhozený. Celou dobu vypovídám, že si nejsem vědomý toho, že jsem něco požil,“ reagoval Novák na Nancyinu výpověď. Při výpovědi Novák tvrdil, že během dne pouze vykouřil jednu cigaretu marihuany. Podle dřívějšího vyjádření policie však byl pod vlivem drog.

Výpověď dalšího Novákova kamaráda, který seděl v autě, zřejmě nebude soud vůbec moci brát v potaz. Michal K. totiž nebyl ani schopen rozlišit rozdíl mezi realitou a rekonstrukcí.

Novákovi původně hrozilo až 16 let vězení za násilí na úřední osobě. Státní zástupce Tomáš Milec se ale rozhodl čin překvalifikovat podle přísnějšího paragrafu. Žalobce také v úvodní řeči upozornil, že Novák na konci roku 2013 dostal dvouletý souhrnný trest, který se týkal mimo jiné řízení bez oprávnění.

tomibodlo ( 1. dubna 2015 15:32 )

 Marihuana je svinstvo.Zabíjí policajti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání