Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soud s matkou-vražedkyní: Novorozenou holčičku 15krát bodla nůžkami

Svatava těhotenství tajila. Při porodu byla potichu. Co bylo pak, si prý nepamatuje. Ubodanou narozenou holčičku našli záchranáři s policisty.
Svatava těhotenství tajila. Při porodu byla potichu. Co bylo pak, si prý nepamatuje. Ubodanou narozenou holčičku našli záchranáři s policisty.  (Autor: Foto Blesk - Jiří Krušina)
Autor: Jiří Krušina - 
1. dubna 2015
14:24

Měla se o ni starat a chránit ji, místo toho ji ubodala! Výjimečný trest může v příštích dnech vyfasovat za vraždu novorozené holčičky Svatava B. (30) z Krnova. Do děťátka vrazila patnáctkrát manikúrní nůžky. Pak jej zabalila do košile a zastlala do postele.

K otřesné vraždě došlo loni v srpnu v rodinném domě v Krnově. Vražedkyně a zkrachovalá hospodská zjistila, že je těhotná. „Cítila jsem pohybu plodu,“ četl soudce její výpověď.

Svatava pro dítě žádné věci nechystala. Argumentovala tím, že by použila výbavičku po své starší dcerce Adélce (7). O tom, že je těhotná netušil ani její životní přítel Jiří. Těhotenství zatajila i při prohlídce před obvodní lékařkou. „Myslela jsem, že to zvládnu sama,“ řekla policistům.

I přes obrovské bolesti rodila Svatava potichu, aby neprobudila svoji dceru ani invalidní matku. Partner Jiří byl bohužel pracovně na Slovensku, a tak tragédii nemohl zabránit. „Po porodu jsem dítě zabalila do košile a položila jej vedle sebe. Chtěla jsem ho odvézt do nemocnice, ale neměla jsem sílu,“ vypověděla.

Svatavě šlo kvůli krvácení nad ránem o život. Dcera Adélka zavolala sousedy, kteří přivolali záchranku. Těm servírka tvrdila, že potratila. Záchranáři s policisty pak našli mrtvé dítě. Případ si převzala kriminálka.

Svatava se u soudu celá chvěla a nevypovídala. Na to, kdo zabil její novorozeně, si prý nepamatuje. Za vraždu jí hrozí výjimečný trest. Dítě mohlo klidně žít, od domu, kde došlo k vraždě, je 500 metrů nemocnice s babyboxem.

marlen52 ( 1. dubna 2015 14:40 )

doufám že to svedou na poporodní stres a nedostane ani rok. mrcha jedna.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání