Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pražský rozparovač: Kvůli počítačovým hrám rozčtvrtil tělo kamarádky. Dostal 15 let

Autor: ČTK - 
31. března 2015
11:36

Ukrajinec Serhij Misko se přiznal k vraždě své o rok starší krajanky. Tragédie se stala loni v červenci v bytě na pražském Žižkově. Tělo spolubydlící pak během týdne rozřezal a ostatky hodil do kontejneru, ty se našly ve třídírnách odpadu. Soud ho poslal na 15 let za mříže.

Podle verdiktu má také zaplatit matce oběti 500.000 korun, součástí trestu je vyhoštění z ČR na dobu neurčitou. Soud zároveň poslal Miska do vazby.

Misko byl ve vazbě již loni po zadržení, záhy ale mohl na svobodu kvůli údajné chybě soudu. Pak ale spolupracoval s policií a zůstal v Praze. Podle soudkyně nyní důvody k vazbě nastaly.

Miskovi hrozilo až 18 let vězení. Podle své výpovědi ženu usmrtil v opilosti a po hádce. Tvrdil, že mu rozčilená kopala do dveří po příchodu domů. Podle obžaloby byl ale problém v tom, že chodil ke spolubydlící do pokoje, kde využíval její připojení k internetu, aby mohl hrát hry, na kterých je údajně závislý.

Muž se přiznal, že po ubodání ženy 1. července v bytě v Řehořově ulici vzal tělo do jejího pokoje, nevěděl si rady a byl v šoku. Tělo pak postupně rozřezával pilkou a během týdne odnesl na dvakrát v pytlích do kontejneru. Podrobnosti si prý kvůli opilosti nepamatuje.

Vyšetřování začalo loni 9. července po nálezu ostatků ve dvou třídírnách odpadků v Praze 9 a 10. Policie nakonec zadržela Miska.

Misko podle obžaloby ženu nejdřív bodl do krku, což způsobilo silné krvácení, potom ji bodl ještě několikrát. Od těla prý nejdřív oddělil hlavu a pak dolní končetiny. Část krku, na které byla podle soudních znalců smrtelná rána, se nenašla.

lunatic ( 31. března 2015 12:23 )

Pro Ukrajince je ale 15let v českém vězení,obávám se,podobné ,jako kdybych byl např.odsouzen být nezaměstnaným v Lucembursku,kde je nejnižší podpora v nezaměstnanosti cca 1785Euro měsíčně=po celou dobu nezaměstnanosti ,čili - pragmaticky mu tímto i blahopřeji,že se již nemusí plahočit po stavbách,atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání