Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič, který najel autem do studentů: Za smrt dívky dostal 3 roky

Autor: ČTK - 
25. března 2015
19:21

Užívali si školní výlet, během jediného okamžiku je ale řidič (38) dodávky připravil o kamarádku. Sedmnáctiletá dívka zemřela poté, co ji a šest dalších spolužáků srazil loni v červnu u Ivaně na Brněnsku. Soud ho za to poslal na tři roky za mříže. Po výkonu trestu má na čtyři roky zakázáno řízení motorových vozidel.

Podle webu České televize soud řidiče uznal vinným z usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví. Rozsudek zatím není pravomocný. Státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou. Podle informací zvažuje, že podá v kauze odvolání ke Krajskému soudu v Brně a požádá o vyšší trest. Řidiči hrozilo až šest let vězení. I on si může podat proti rozsudku odvolání.

Řidič tvrdil, že se před kolizí vyhýbal jinému autu. Proto prý nezvládl řízení a narazil do skupiny studentů z Brna, kteří byli u vodního díla Nové Mlýny na školním výletě.

„Verze o objíždění jiného auta se rozhodně nepotvrdila,“ uvedl k tomu před časem mluvčí policie Brno-venkov Bohumil Malášek. Svědci popsali událost zcela jinak než řidič. Vyloučili, že by se vyhýbal jinému vozidlu.

dzambulka007 ( 26. března 2015 00:07 )

fujtabl tří roky za mrtvé děvče?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání