Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrhač polen na D1 byl zdrogovaný: Chtěl zabránit 3. světové válce

Autor: ČTK - 
23. března 2015
14:50

Dvaatřicetiletý vysokoškolák z dobré rodiny, který házel polena z mostů na dálnici D1 byl pod vlivem pervitinu. Drogy ho údajně dovedly k představě, že kamiony převáží zbraně na vznikající frontu a on je jediný, kdo může 3. světové válce zabránit.

 

„Výsledky toxikologického rozboru potvrdily, že muž byl v době činu pod vlivem drog. Byl uživatelem pervitinu, sám to říkal,“ uvedl žalobce Lev Novák.

Podle zdroje MF DNES se zdrogovaný mladík pokoušel zabránit 3. světové válce. „Jedoucí kamiony byly v jeho fantaziích spojeny s hrozbou globálního konfliktu. Byl naprosto přesvědčen, že když se mu auta na D1 podaří zastavit, zabrání válce. Pro všechny, kteří experimentují s drogami, by to mělo být jednoznačné varování, kam až je návykové látky mohou dostat,“ uvedl zdroj deníku.

Muž putoval do vazby na konci února poté, co byl propuštěn z psychiatrické léčebny. Přerovský soudce Martin Lýsek jej tam poslal kvůli obavě z opakování trestné činnosti. Motiv jeho činu není znám, muž během vazebního zasedání i během přípravného řízení nevypovídal.

Pachatel na auta útočil 29. ledna ze čtyř míst v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Na mosty si dovezl polena, z nichž nejtěžší vážilo až 20 kilogramů. Shazoval je na jedoucí auta z mostů, kromě dálnice v okolí Hranic a Bělotína také na silnici I/48 u Starojické Lhoty na Novojičínsku. Poškozeno bylo 28 aut, jeden člověk byl zraněn. Škoda podle policistů přesáhne milion korun.

salto ( 24. března 2015 08:56 )

...vrh polenem???

zauber ( 23. března 2015 19:25 )

Co je v Česku vysokoškolák ? A co je v Česku dobrá rodina ? Je to vyžilý a přežilý hovado, kterému papínek veliký kapitalista koupí všechno včetně vysokoškolského titulu.

abcd.adcb ( 23. března 2015 18:24 )

Protože je debil.

salto ( 23. března 2015 15:44 )

Navrhuji založit sdružení "Za obětavost při zabránění 3. sv. války", hrdinu dekorovat nějakou medailí a vozit do škol na besedy s mládeží

petrkramnypresident ( 23. března 2015 15:37 )

A třetí světová válka skutečně nevypukla... co když to bylo díky jeho zásahu? Je to hrdina !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání