Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Idiot z Terezína vysvětlil, proč močil na židovské hroby: Chtěli jsme vyzkoušet nový foťák!

Autor: ljš - 
20. března 2015
19:03

Choval se jako idiot a teď se vymlouvá! Mladý neonacista Zdeněk A., který se nechal v Terezíně fotit, jak močí na hroby a hajluje u židovské hvězdy, přišel s výmluvou, nad kterou zůstává rozum stát. Dělal to prý proto, že chtěli v opilosti zkoušet kamarádův nový foťák.

Zdeněk A. poskytl rozhovor serveru Lidovky.cz, ve kterém se snaží skandál vysvětlit. A v něm se nejen vymlouvá na alkohol, ale především ze sebe dělá oběť. Prý ho fotkami vydíral jeho bývalý kamarád Jiří Larva, který je médiím předal ve chvíli, kdy proti němu Zdeněk A. s kamarádkou vypovídali na policii kvůli finančním podvodům.

Zvrhlé fotky podle něj vznikly ještě v době, kdy byli přátelé a vydali se na výlet do Drážďan. „Jeli jsme kolem Terezína a on navrhl, že se tam zastavíme. Dva kilometry od něj jsme se opili v hospodě. Pan Larva měl v té době nový foťák, zrcadlovku za deset tisíc, a řekl mi, ať to udělám. Tak jsme to nafotili,“ vysvětlil v rozhovoru a dodal, že svého činu lituje.

Podobně úsměvně vysvětluje Zdeněk A. i nacistické heslo »Arbeit macht frei«, které si nechal vytetovat na ruku. „To byl také problém alkoholu. Nechal jsem si ho udělat zhruba týden po tom, co vznikly fotografie v Terezíně. Pak jsem si to ale nechal přetetovat něčím jiným. Lituji toho,“ řekl. 

Když mu redaktorka připomněla, že jeho facebookový profil je nacisticky laděných příspěvků plný, zlehčoval to. „Romy dejme tomu nemusím a nestydím se za to. Zkuste se v noci v jedenáct večer projít v Nuslích,“ odpověděl. O antisemitských příspěvcích na svém profilu řekl, že jsou podané „vtipnou formou a o nic jiného jakoby nejde“.

»Humor« ale Zdeňka A. zřejmě rychle přejde, policie bude jeho výstřelek z Terezína vyšetřovat. „Podnět v této věci jsme v minulosti nepřevzali. Na základě vaší informace bylo dnešního dne zahájeno prověřování,“ řekla ve čtvrtek Blesk.cz policejní mluvčí Pavla Kofrová.

 

Gespensterdivision ( 31. března 2017 20:10 )

Pochcat a rozkopat všechny židovský hroby!

zelena.karkulka ( 22. března 2015 21:43 )

Teď mu napaří popírání holocaustu a z lochu nevyleze

cipisek134 ( 21. března 2015 14:40 )

zauber

salitis ( 21. března 2015 11:30 )

jestli von v tom není nějaký genielní nadplán ?

salitis ( 21. března 2015 11:29 )

Je to rot - fucking child.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání