Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vzal nože a plánoval útok na Babiše: Z mítinku chtěl šílenec udělat druhý Brod!

Muž ozbrojený noži chtěl zaútočit na Andreje Babiše.
Muž ozbrojený noži chtěl zaútočit na Andreje Babiše.  (Autor: Foto Blesk - Karel Kopáč)
Autor: ČTK - 
19. března 2015
21:00

Policie zadržela muže, který během pondělního mítinku ministra financí Andreje Babiše (ANO) v Ostravě vyhrožoval násilím. Televize Prima uvedla, že plánoval útok na Babiše. Podle policie se chtěl pomstít za to, že nikdo neřeší jeho problémy. Muž ozbrojený noži a paralyzérem skončil v psychiatrické léčebně.

Ředitel ostravské kriminální policie Radovan Vojta ČTK dnes řekl, že muž obcházel se svým problémem poslance zvolené za ANO, ale neuspěl u nich. Proto v předsálí Domu kultury města Ostravy, kde se právě konalo setkání veřejnosti s ministrem financí, prohlásil, že si to půjde vyříkat na diskusi s Babišem.

"Při rozhovoru se svědkyní, která vše později oznámila policii, uvedl, že to bude jako v Brodě," upřesnila policejní mluvčí Gabriela Holčáková. V uherskobrodské restauraci Družba v únoru 63letý muž zastřelil osm lidí a pak sebe.

Policie muže i ženu, která ho doprovázela, ještě v ostravském kulturním domě zadržela. U muže našla několik nožů a elektrický paralyzér. Skončil v psychiatrické léčebně v Opavě. Ženu policie po výslechu propustila. Televize Prima uvedla, že policie vicepremiéra kontaktovala a zajistila jeho zvýšenou ochranu.

 

donpadre ( 20. března 2015 02:48 )

 Babis je privandrovalec ze Slovace a z vychodu sem nikdy nic dobryho neprislo.Proto lide bdeme!

alenam ( 20. března 2015 01:44 )

Rozhodně není jedinej kdo to poznal....

ocasqqq ( 20. března 2015 00:58 )

Babišovy NOVINY lžou.Výplod fantazie že se tu něco děje.Takhle se dělají reportáže aby mohly něco žvatlat!...na co když je platime ze svích daní.Rusové obsadily Krim když to bylo vojenské cvičení!!!

stellastella ( 19. března 2015 23:22 )

 Babis kope za Agrofert.

mair ( 19. března 2015 22:55 )

 Pavel219-... pravda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání