Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zmlácení Hrůzy viděl i známý hokejista, který nepomohl. U soudu zaznělo proč

Autor: Jiří Krušina, shp - 
19. března 2015
13:18

Brutálně ho napadli, poškodili mu mozek a způsobili mu i ztrátu paměti. Svědkem děsivého napadení zpěváka Michala Hrůzy (43) v ostravské ulici Stodolní byl i mladý hokejista Matěj Stránský, vycházející hvězda NHL. Jenže namísto toho, aby se mu snažil pomoci, otočil se a odešel....

Ostravský soud ve čtvrtek vyslechl závěrečné řeči v případě děsivého napadení Michala Hrůzy, které se odehrálo loni v červenci. Přečteny byly znalecké psychologické posudky útočníků, podle kterých sice byli v době útoku opilí, ale situaci mohli správně vyhodnotit.

U soudu zaznělo i to, jaké IQ mají útočníci. Patrik K. má 96, Nikolas A. 117. Prvnímu jmenovanému hrozí za napadení 5 až 12 let. Je totiž obviněný kromě výtržnictví i z vyhrožování, protože se snažil zastrašit Hrůzu, aby nevolal policii. Nikolasovi hrozí za výtržnictví 4 měsíce až 5 let. Facku, kterou Hrůzovi dal, totiž zpěvák ustál. Až útok Patrika ho srazil k zemi, kde si o chodník rozrazil hlavu a poškodil mozek.

Co se ovšem nevědělo až do dnešního soudu, je skutečnost, že Hrůzovi mohl pomoci hokejista Matěj Stránský, který aktuálně hraje za mořem na farmě Dallasu. Se skupinkou kamarádů šel totiž v době útoku kolem. Hrůzu poznali, ale nepomohli mu. A to ani tehdy, když ho viděli na zemi.

Na Stodolní ulici jsem byl s kamarády. Když jsme vyšli před klub, viděli jsme v mele pět lidí. Stál tam pan Hrůza. Pak mu ten kluk dal ránu do obličeje. Hned jsem se otočil, nechtěl jsem se připlést do bitky. Viděl jsem, že pan Hrůza leží bezvládně na zemi a sklání se k němu dva lidi. Byl jsem dost připitý,“ zaznělo ve Stránského výpovědi, kterou četli u soudu.

Když byl navíc Hrůza v bezvědomí, další svědkyně ho okradla o mobil. O mobil, kterým chtěl před napadením přivolat policii. Útočníci ho však srazili. Další stání je naplánováno na příští úterý 24. března za účelem vynesení rozsudku.

Video U soudu zaznělo, jak napadli Hrůzu: Nejdřív facka, potom rána do obličeje - Ivana Žáková
Video se připravuje ...

salto ( 20. března 2015 10:31 )

Takže, když budu známý hokejista (jako že nejsem), musím si zastávat kdejakýho přiožralu?

repro ( 20. března 2015 01:19 )

Znáš tu modlitbu? Bože dej, aby každému, kdo mi něco přeje, bylo totéž stonásobě dáno. Hezké, že?

antiall ( 19. března 2015 21:18 )

 Hrůza měl v době útoku ke dvěma promile a dělaj z něho div ne mučedníka, stát se to někomu jinému tak řeknou byl jste opilý a provokoval, můžete si za to sám.

ninga ( 19. března 2015 19:10 )

dalšísvědkyně ho okradla o mobil ... neuvěřitelné město

luckabendyska ( 19. března 2015 18:41 )

NECHTE MICHALA HRŮZU PROSTĚ BÝT!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání