Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zlodějská specialita zpátky v módě! Podívejte se, jak okrádají nic netušící řidiče

Dvojice může mít na svědomí mnohem více krádeží, tím se teď zabývá policie
 (Autor: Policie ČR)
Autor: sch - 
15. března 2015
18:10

Zlodějíčci, kteří začali úřadovat v Praze na konci ledna, vytáhli ze šuplete oblíbenou techniku. Majitele auta okradli o peníze i platební karty.

Scénář je jednoduchý. Dvojice zlodějů propíchne gumu u vytipovaného auta. Jakmile majitel začne s výměnou, odcizí mu z vozu osobní věci. Stejně jako v případě na konci ledna v ulici Reinerova v pražských Řepích.

Mezi věcmi v hodnotě dvaceti tisíc byly i platební karty, kterými dvojice vesele platila v obchodech hned na několika místech Prahy, včetně místa, kde došlo ke krádeži. Policie nabádá k opatrnosti a zároveň prosí lidi, pokud zloděje poznají, aby volali na linku 158!

paul.hyena ( 16. března 2015 00:16 )

Fascinují mě lidé, jako ty. O kontaktních kartách se píše opravdu každý den a ty nejsi schopen/schopna si to přečíst a hlásíš bludy. U bezkontaktní karty nejde nastavit, aby se autorizovala každá platba, ale když součet plateb dosáhne 1500,- tak je PIN vyžadován vždy. Občas může být vyžadován i dříve, v případech, kdy banka vyhodnotí něco podezřelého.

monkeymnau ( 15. března 2015 22:24 )

prave jsem bezkontaktni kartu nechtel, ale banka mi ji proste soupla. ale myslim, ze se tam da nastavit, ze i do 500 se musi zadavat pin

monkeymnau ( 15. března 2015 22:23 )

pokud mam pichle kolo, vyndam vercajk, hodim do auta veci, ZAMKNU ho a v poho zapracuji. stejne to delam pri ukladani nakupu. dam do auta prkenici mobil a dalsi, ZAMKNU auto, pomoci klice nebo DO (nektera auta dokazi na DO oddelit zvlast auto a zvlast kufr) odemknu kufr a nalodim nakup. jasne jak facka

monkeymnau ( 15. března 2015 22:21 )

existuji bezkontaktni karty

sores ( 15. března 2015 21:20 )

Můžou za to hodně české zákony! A velmi nízká beztrestnost!Dostanou pokutu a max.podmínku,toť vše. Na ulicích je bordel, mají je nechat dělat klidně půl roku denně za dozoru veřejně prospěšné práce.Na záda jim dát vestu s velkým nápisem, JSEM ZLODĚJ a domácí vězení s náramkem a sebrat jim veškerý majetek.Jednoduché věci prostě v Česku nejdou uskutečnit, tak se potom nemůžeme divit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání