Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řezník z pražského metra: Muže, kterému podřízl krk, si vybral náhodně!

14. března 2015
15:09

Čtvrtek, půl osmé ráno. Pražské metro je plné lidí. Jedou do práce nebo do školy. Byl mezi nimi i jednadvacetiletý Slovák, který žil v metropoli mezi bezdomovci. Bez varování vytáhl kudlu a nic netušícímu cestujícímu podřezal krk. A jeho motiv? Žádný neměl. Svoji oběť neznal. Zaútočil náhodně.

Policisté dopadli muže, který je podezřelý ze čtvrtečního útoku ve stanici Invalidovna pražského metra. Muž tam pořezal devětatřicetiletého cestujícího na krku, zaútočil na něj při vystupování. Napadený utrpěl hlubokou řeznou ránu na krku a záchranáři ho odvezli do Nemocnice Na Bulovce. "Mohu potvrdit, že v noci na dnešek zadrželi kriminalisté muže, který je podezřelý z útoku v metru. S touto osobou provádějí úkony trestního řízení," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Útočníkem byl jednadvacetiletý Slovák. Kriminalisté ho dopadli na základě tipu pozorného občana. Policisté ho dopadli v pražských Kobylisích. Když ho  chtěli prověřit, neměl u sebe žádné doklady. Odvezli ho proto na služebnu. Při výslechu vyplynulo, že je to skutečně útočník z metra. K šílenému činu se přiznal. Zbraň se policii zatím zajistit nepodařilo.

Muž je na Slovensku známá firma. Na svém kontě má několik trestných činů. Nyní mu hrozí až deset let! Vyšetřovatel ho obvinil z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví a navrhl zatím ho umístit do vazby.

Video Útočník z metra - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video Útočník pobodal muže v metru - Police ČR
Video se připravuje ...

setroseuros ( 17. března 2015 08:05 )

Jiste se chtel jen dostat do basy.Tam ma vse. Postel, stravu, teplo, sprchu,televizi... Co jine si muze bezdomovec prat!

reiner ( 15. března 2015 08:43 )

výýýýborně datle

lunatic ( 15. března 2015 06:37 )

To,že si pachatel vybral oběť náhodně jsem věděl,jako první - stačilo se zeptat;cílené by to bylo,kdyby ten poškozený byl v oranžovém

donpadre ( 15. března 2015 01:19 )

 Co cekat od slovaku?Vubec bych sem tu cobolskou verbez nepoustel!Chteli se rozdelit a ted se sem vsichni serou!

blesk_z_cisteho_nebe ( 15. března 2015 01:19 )

Az deset let? Ja bych mu dala dozivoti plne tvrde prace, a roupy ho prejdou, hajzla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání