Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dva Poláci kradli ve Škodovce: Ve spodním prádle vynesli součástky za dva miliony!

Autor: ČTK - 
14. března 2015
11:28

Dva polští zaměstnanci automobilky Škoda Auto kradli autosoučástky z montážní linky. Ve spolupráci s kriminalisty z Rychnova nad Kněžnou je 10. března zadržela polská policie v jejich vlasti.

Automobilka zpočátku vyčíslila škodu na milion korun, oba muži se při výslechu doznali ke krádežím v hodnotě 2,2 milionu korun, řekla mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Ve výrobě se ztrácely zejména centrální řídící jednotky do vozidel Škoda Yeti a Superb, které muži ve věku 23 a 30 let z továrny vynášeli.

"Ukrývali je například na intimní části těla, čímž byla jejich kontrola na vrátnici velmi ztížená. Poté je převáželi do Polska, kde je prodávali buď na černém trhu, nebo prostřednictvím internetových portálů," uvedla Ježková.

Krádeže na počátku zjistili zaměstnanci ochrany objektu. Ve druhé polovině února firma jednoho z nich zmocnila k podání trestního oznámení na neznámého pachatele. Při kontrole skříněk v automobilce a domovních prohlídkách v Polsku se českým a polským policistům podařilo zajistit odcizené věci v hodnotě zhruba 400.000 korun. Pachatelé stanou před soudem v Polsku.

kuniksicht ( 16. března 2015 03:23 )

 kdyby to kradl nejaky DEZO ze slovenska, to by se nenapsalo, ze kradl cikan nebo rom....ale tady je to polak a tak kradl polak. ale cesi nejsou o nic lepsi....a pro toho blbecka , co se pojmenovava jmenem teroristy......vetsiho hnupa jsem zde zatim vyblit nevidel. a co se tyce 2. svetove valky....mozna nemeli prezit tvi rocice aby se nenarodil takovy hnup....

ruudazvostravy ( 14. března 2015 20:12 )

Nojo no,f boleslafskí Škodofce se kradou vopčas celí kamyjóny a ho*uno ho*uno,ruka ruku meje.

kapturek ( 14. března 2015 19:39 )

to zas je clanek o hovnu, kde si jako redaktori mysli ze se berou ty dily co prodavaji eshopy, original za polovinu ceny ? no proste se kradou ve velkem a maji na tom takove zisky ze sem tam neco uznat na reklamu jim nevadi

gogo ( 14. března 2015 12:45 )

Bude to jistě trochu jinak. Ty součástky by musely brzy někde ve výrobě chybět. Škodovka je díly zásobována na hodiny, max. na dny. Takže ?

alfasamec ( 14. března 2015 12:09 )

Dva Poláci kradli ve Škodovce: V intimních partiích vynesli součástky za dva miliony! Vitajtě v krámu univerzálnym, co pan ***, všecko máme...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání