Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vražda stařenky v Ústí: Ubodala ji kamarádka?! Na noži je DNA i cizího muže

Ženu obviněnou z vraždy stařenky poslal soud do vazby
Ženu obviněnou z vraždy stařenky poslal soud do vazby  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
6. března 2015
15:36

Zneužila důvěry staré paní (†79), která ji považovala za svou kamarádku. Ta ji ale v polovině února okradla a ubodala, tak zní obvinění 56leté ženy, kterou soud poslal do vazby, protože se bojí, že by mohla utéct.

"Soud vyhověl mému návrhu a vzal obviněnou do vazby. Jde o vazbu útěkovou a předstižnou. Proti paní obviněné je vedeno stíhání pro vraždu z majetkových pohnutek," řekl státní zástupce Vladimír Jan.

Devětasedmdesátiletou ženu našli příbuzní ubodanou v jejím bytě v polovině února. Podezřelou ženu zadrželi kriminalisté ve čtvrtek.

Žena, která se s obětí dlouhá léta znala a navštěvovala ji, podle své advokátky vinu popírá. "Ona opakovaně říká, že to neudělala. Že k ní chodila na návštěvu. Říká, že ji měla ráda, že by to nikdy neudělala," uvedla advokátka Benešová. Důkazy předložené policií zpochybnila.

"Na tom noži, který byl použit k zavraždění staré paní, byly nalezeny dvoje stopy DNA. Jedna ženská a jedna mužská. Ženská je její (obviněné), mužská je někoho jiného. Dodnes nebylo zjištěno, komu patří. Jak víme, že ji nezavraždil ten někdo s mužskou DNA. To je pro mě hlavní problém," řekla ČTK Benešová.

Policie při pátrání oslovila i veřejnost. Potřebovala zjistit pohyb podezřelé kolem bankomatů u několik set metrů vzdáleného nákupního centra. Obviněná se pokusila z platební karty zavražděné ženy získat peníze, což se jí ale nepovedlo. "Nic nevybrala. Kartu prý měla zkoušet čtyřikrát, stále ještě nevíme, zda to zkoušela ona. Ale především z té karty nic nevybrala," dodala Benešová.

Z právní kvalifikace případu vyplývá, že obviněné ženě hrozí v případě odsouzení 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

gogo ( 6. března 2015 12:34 )

Kamarádka ? To snad ne...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání