Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka otrávila vlastního syna: Chtěla zaujmout na Facebooku!

Autor: ČTK - 
3. března 2015
07:42

Matka pětiletého chlapce z New Yorku, která způsobila svému synovi otravu solí, byla odsouzena za vraždu. Podle žalobců se žena pokoušela získat pozornost sociálních sítí prostřednictvím „záhadné nemoci“, kterou její syn trpěl kvůli velkému množství soli v organismu. Matce nyní hrozí až doživotní vězení s možností podmínečného propuštění po 25 letech.

Sedmadvacetiletá Lacey Spears podle verdiktu soudu dlouhodobě dávkovala svému malému synovi nadměrné množství soli, což vedlo k tomu, že měl dlouhodobé a zhoršující se zdravotní potíže.

Po dobu pěti let svého života byl Garnett Spears nucen trpět kvůli opětovným hospitalizacím, nadbytečným chirurgickým zákrokům a nakonec kvůli otravě solí, to vše rukou jedné osoby, která jej měla nejvíc chránit: jeho matky,“ řekla na adresu odsouzené ženy žalobkyně Janet DiFiore.

Motiv Spears byl velmi neobvyklý. Podle DiFiore se snažila zajistit si pozornost lidí na internetu zveřejňováním dojemného příběhu „nevysvětlitelné“ nemoci svého syna. Podrobně prý popisovala na Facebooku a svém blogu jeho poslední dny a podle prokuratury budila dojem, že velmi potěšeně reaguje na každý komentář vyjadřující sympatie.

„Používala ‚nemoc‘ dítěte, aby se učinila zajímavější, zatímco její činnost přímo vedla ke smrti zmučeného syna,“ uvedla DiFiore. Obhajoba ženy jejím argumentům oponovala s tím, že smrt lze přičíst na účet lékařů v nemocnici, kde chlapec ležel ve svých posledních dnech letos v lednu.

Podle obhájce rovněž není dostatečně prokázáno, že nadměrně vysoké hodnoty sodíku v krvi dítěte byly způsobeny tím, že mu matka vpravovala do těla příliš soli. Soud se však přiklonil k verzi prezentované žalobci a o výši trestu rozhodne v dubnu.

mak ( 7. dubna 2015 08:42 )

Strašný.... Zavřít a dávat jí jen přesolený jídlo a slanou vodu.

montyjack123 ( 3. března 2015 10:27 )

 Nachcat do zil a nakalet do krku. A ze hovno umim poradne ze i tchor a skunk jsou vyvoneni frajeri.

pekna.potvora ( 3. března 2015 09:31 )

aký krásny chlapček, čo to musí byť za sviňu retardovanú, čo takto dokáže ublížiť vlastnému decku

jir.ass ( 3. března 2015 09:16 )

15 let. http://www.novinky.cz/krimi/344260-prisnejsi-trest-pro-zenu-ktera-primichala-dceri-fridex-do-j ogurtu.html

tgbb. ( 3. března 2015 08:17 )

U naší feminizované justice by dostala maximálně podmínku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání