Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Obhájkyně grázla z BMW: Maruška měla dost času na to, aby ze zastávky uskočila

Autor: shp, ljš, et - 
27. února 2015
14:48

Jak tohle může říct? Obhájkyně Marka Půčka, grázla z BMW, Milena Arnoštová u soudu tlumočila závěry zkoumání znalce, kterým lze jen těžko uvěřit. Maminka nebohé Marušky, která zemřela pod koly neřádova vozu, se dokonce rozplakala. Arnoštová prohlásila, že si její dcera může za smrt sama, protože před vozem neuskočila. Podle znalce na to prý měla dost času.

Půček byl přiveden k pátečnímu soudu ve skleslé náladě. Na rukou měl pouta. Když ho usadili do soudní lavice, okamžitě sklopil hlavu. V rukou žmoulal papír s poznámkami. Později vypadal, jako by se modlil.

Jako první u soudu hovořil svědek, který Půčkovu nehodu viděl na vlastní oči. „Muž naboural, říkal, že má rozbité auto, já ho chytil za ruku. Pak někdo řekl, že je tam zraněná, muž si stále stěžoval na své auto. Když jsme se otočili ke sražené ženě, Půček utekl do Kinského zahrady,“ vypověděl muž.

Video Obhájkyně vraha z BMW: Maruška si za smrt může sama, mohla uskočit! - Etienne Bláha, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Snažil se ho dohnat, ale marně. „Za ruku jsem ho držel, protože bylo vidět, že se snaží odejít. Řekl mi, že má psa, ale nevím, jestli to myslel jako výhrůžku,“ dodal. Soud přečetl svědectví policistky, která se s Půčkem setkala, když byla vyslána za mužem se psem, který se snažil dobývat do domu u Holečkovy a Plzeňské ulice.

Muže odpovídajícího popisu jsme ale našli na nedaleké zastávce. Seděl na zemi se psem, byl opřený o zábradlí a spal. Já jsem se zajímala o psa, nebyl agresivní, vzala jsem si ho stranou. Kolegové se věnovali muži, bylo zjevné, že je muž pod vlivem alkoholu, i když spal,“ stálo ve výpovědi.

Policejní hlídka ho posléze poslala tramvají směrem na Anděl domů. Pak se ale z hlášení dozvěděla o sražení ženy a autonehodě. Vydala se tak opět za ním. Půček byl později dopaden. Jeho obhájkyně tvrdí, že utekl, protože neunesl tíhu následků, a že před jízdou nepil, protože své narozeniny oslavil již den předtím podle svých představ. Dopřál si údajně i kokain.

Arnoštová také vysvětlovala, proč byl z Půčka cítit alkohol. „Obžalovaný se hájí tak, že místo, kde spal, není uklizené. Jsou tam bezdomovci. Pokud navíc seděl v restauraci, načichl hospodským odérem. Pokud měl dvanáctistupňové pivo, tak jeho dech samozřejmě nebyl přitažlivý,“ uvedla.

Pak ale přišlo to nejděsivější. Arnoštová se opřela do přejeté Marušky. Z jejího prohlášení lze vyrozumět, že si oběť za smrt může vlastně sama. „Měla dostatek času, aby uskočila jako ostatní osoby, které na té zastávce byly. Ona však vůbec nereagovala. Ale čas na to měla,“ citovala obhájkyně závěry soudního znalce.

Maminka Marušky se v soudní síni poté rozplakala, dívčin zdrcený přítel nevěřil svým uším a kroutil hlavou. Arnoštová má jako obhájkyně za úkol chránit svého klienta, ale co je moc, je příliš. Bez mrknutí oka to řekla i na kameru Blesk.cz...

balcarova3 ( 6. března 2015 20:30 )

přesně - take nechapu.... je snad taky zfetovana?! tohle přece neuže myslící človek ani vyslovit!

balcarova3 ( 6. března 2015 20:25 )

kdyby paní obajkyně byla na miště rodičů Marušky tak by asi takhle blbě nekecala....je to vubec ženska?? matka??? ma tahle ,,bezcitná mrcha,, vůbec děti??!!jak by asi reagovala kdyby to potkalo jí??!!

steelheart ( 6. března 2015 17:14 )

obhájkyni by měli za ty slova obžalovat!! co si to vůbec dovolila?

salto ( 3. března 2015 08:38 )

Prachy, hyena, prachy, hyena...

izibars ( 2. března 2015 22:44 )

I kdyby mě za to měli zavřít, tak za tuhle větu bych jí dala takovou facku, že by si posmrkala záda!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání