Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jako kuna v kurníku: Mladík vykradl 16 aut na parkovišti odtahovky

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: policie)
Autor: ČTK - 
24. února 2015
10:43

Devatenáctiletý mladík vykradl za jednu noc 16 aut zaparkovaných v areálu ostravské soukromé odtahové služby. Ukradl z nich rádia, palubní desku či celá kola. Odcizením věcí či poškozením aut způsobil škodu přesahující 160.000 korun.

Mladík podle policie koncem ledna přelezl přes dva metry vysoký plot. Překonal i ostnatý drát v jeho horní části. V areálu byl asi dvě hodiny. Nezastavily ho ani kamery, které ho celou dobu nahrávaly.

V areálu byla podle kriminalisty Libora Paulišky umístěna například auta odtažená po dopravních nehodách. Také automobily zabavené lidem, kteří neplatili leasing. S ohledem na zajištění areálu nebyly vozy zamčené. „Mladík v nich demontoval autorádia. V jednom případě odmontoval celou palubní desku. Zajímal se i o kompletní kola,“ řekl kriminalista.

V jednom z automobilů dokonce našel klíče. Auto nastartoval a v areálu parkoviště s ním popojížděl. Řízení ale nezvládl a havaroval.

Vymontované věci si nosil k plotu, přehodil je přes něj a postupně odnášel domů. Část věcí policisté našli v zastavárnách, po části ještě pátrají. „Mladík vypověděl, že měl finanční problémy, které se rozhodl takto řešit. Byl to jeho nápad a bylo to také poprvé, co se něčeho podobného dopustil,“ řekl policista. Doplnil, že pokud se dostane před soud, může ve vězení strávit až dva roky.

salto ( 24. února 2015 11:18 )

Kolikpak si účtujou za jeden den na "hlídaném" parkovišti?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání