Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Patrik zabil otčíma, ve vězení napadl spoluvězně kladivem: Ulevilo se mi!

Autor: jp, simao, ČTK - 
16. února 2015
16:02

Odpykával si dvacetiletý trest za zabití svého nevlastního otce. Patrik (26) však nyní možná zůstane ve věznici na doživotí. Ve Valdicích se totiž pokusil zabít spoluvězně. I na něj vytáhl těžké kladivo, nejméně pětkrát ho praštil do hlavy. Muž (52) je upoutaný na lůžku, utržil řadu zlomenin hlavy a přišel o levou oční bulvu.

Na muže (52) zaútočil Patrik Kónya (26) kladivem, se kterým na pracovišti ve valdické věznici opravoval palety. „Obžalovaný napadl kladivem, vážícím 680 gramů, spoluvězně (52), kterému zasadil do oblasti hlavy nejméně pět úderů kovovou částí kladiva,“ přečetla žalobu státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Kladivem přitom mladík z Plzeňska vraždil dvakrát za život. Umlátil jím otčíma, a když si za to v base odpykával 20 let, málem tam kladivem ubil spoluvězně, který takřka oslepl. A dodnes je upoutaný na lůžko.

Hlavní líčení v této věci je u hradeckého krajského soudu nařízené také na 17. a 23. února. „Pouta se obžalovanému nechávají na rukou. Hrozí, že by mohl narušovat průběh líčení,“ uvedl přitom u dnešního soudu, kam Kónyu doprovázeli těžkooděnci vězeňské služby, předseda soudního senátu Miroslav Mjartan. Obviněný následně odmítl vypovídat. A poukázal na svou původní výpověď. 

Kónya šel se svou obětí na WC prý rozbít mísu a umyvadlo, aby ze sebe uvolnil stres a zlobu, které cítil, protože mu lékař vysadil léky na depresi. „Pak si pamatuju jen to, že tam ležel ten spoluvězeň a krvácel z hlavy. Je to blbý, ale od té doby se cítím lépe, uvolněně,“ řekl po činu policistům!

„Neměl jsem s ním nikdy konflikt. Pak jsem měl tmu a na nic si nepamatuju. Viděl jsem ho, až když ležel na zemi a krvácel. V ruce jsem držel zakrvácené kladivo. Potom jsem šel za dozorcem, že jsem na záchodě asi zabil nějakého frajera. Chci zdůraznit, že jsem to nechtěl udělat, bylo to zkratkovité,“ tvrdil dříve Kónya.

Pokus o vraždu ve valdické věznici policie vyšetřovala již v minulosti. Například v roce 2011 napadl Antonín Jóni svého spoluvězně, při rvačce mu dupl na hlavu. Pražský vrchní soud Jóniho vloni poslal za útok na 11 let do vězení. Jóni se hájil tím, že je to spiknutí spoluvězňů, kteří ho chtěli vydírat.

Uživatel_5561283 ( 3. ledna 2022 19:16 )

Zabil svého otce to nebyl žádný nevlastní otec kde stě to vzali média já sem z Jáchymova a vym že to byl jeho vlastní otec a byl to dobrý chlap měl dostat trest smrti

zauber ( 23. února 2015 15:02 )

Vypadá to, že je to cikán. Tak to jistě nebude zlý člověk. Kdyby ho nediskriminovali a dali mu práci. Jistě by pracoval až do roztrhání těla.Něco jako Pavka Korčagin. Možná, že měl jenom smutné dětství...

martina9219 ( 19. února 2015 21:56 )

V redakci neznáte Karlovarský kraj? Odkdy leží Jáchymov na Plzeňsku?

ivkanatka ( 17. února 2015 11:14 )

Vraždil jednou a ne 2 x - to druhé byl pokus o vraždu. Takže pište pravdu ( toho hajzla se ale v žádném případě nezastávám, aby nedošlo k nedorozumění..... )!!!

ivkanatka ( 17. února 2015 11:14 )

Vraždil jednou a ne 2 x - to druhé byl pokus o vraždu. Takže pište pravdu ( toho hajzla se ale v žádném případě nezastávám, aby nedošlo k nedorozumění..... )!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání