Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vykoupení z věznice Shawshank po česku: Vězeň se chtěl prohrabat z Valdic!

Autor: rvs, ljš - 
11. února 2015
14:13

Chtěl se stát druhým Kajínkem! Muž uvězněný ve valdické věznici se snažil prohrabat cestu na svobodu.

Masivní zeď se snažil zdolat pomocí dláta a tyče. Než se na jeho pokus přišlo, podařilo se mu probourat do hloubky 30 centimetrů. Kdyby takto pokračoval, přibližně za sto let by byl venku.

Vězeň, který si měl odsedět 13 let za loupež, ukrýval vydlabané cihly zabalené do deky v nepoužívané skříňce. Díru ve zdi rafinovaně přikrýval ručníkem.

„U stropních mříží zde byly nalezeny improvizované nástroje – dláta a tyč sloužící k bourání zdiva, dvacetimetrové lano vyrobené z provázků, kovová kotva, kladka ke slanění a vzpěra hromosvodu, určená rovněž k hloubení,“ uvedlo vedení věznice.

Ve Valdicích se pokusil o útěk i nejznámější český vězeň Jiří Kajínek. Toho ale 11. září 1996 dopadli na jedné ze střech, venku byl jen 20 minut. O čtyři roky později akci zopakoval v mírovské věznici, odkud už se mu zmizet podařilo. Našli ho až za více než měsíc v bytě jednoho ze spoluvězňů.

vog.ht. ( 11. února 2015 17:18 )

český Hrábě Monto Kriplo

lunatic ( 11. února 2015 17:01 )

Hlavně ať to na kavalci nečte nejmenovaný lobbista

petrkramnypresident ( 11. února 2015 15:10 )

Je to hrdina !

lunatic ( 11. února 2015 14:52 )

Já tohle opravdu nepochopím ?! Tak-jmenovaný si v kriminále užívá k tíži účtu daňových poplatníků,čili-je na tom i lépe,nežli mnozí senioři v tzv.ubytovacích zařízeních a ještě má v sobě tolik drzosti,že chce ven ;vysvětluji si to jedině tak,že biftek nebyl propečený,anebo mu vypnuli wifinu,jinak opravdu nevím

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání