Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Novorozenec, kterého umlátili hlavou o zem: Stopa vede k příbuzným matky!

Autor: ČTK - 
11. února 2015
13:01

Loni pražskou kriminálkou otřásl případ brutální vraždy novorozence, kterého někdo zabil údery hlavičkou o zem. Jeho tělíčko pak bylo nalezeno zabalené v igelitové tašce v kontejneru. Vyšetřování ukázalo, že stopy vedou k ženě, která je příbuzná s matkou dítěte. O vraždě tak musel vědět někdo další.

Policie vyšetřuje smrt novorozence od loňského srpna. Ostatky tehdy ležely v igelitové tašce v kontejneru. Pitva potvrdila, že dítě zemřelo násilnou smrtí. Rodičku, jejíž DNA policie zná, se zatím nepodařilo vypátrat. Policisté nyní našli další genetickou stopu. „Jednalo se o DNA ženy, která je v příbuzenském poměru s rodičkou. Půjde buď o její dceru, nebo matku. Vzhledem k tomu je pravděpodobné, že o vraždě novorozence ví další osoba. Ta však nemusela být činu přímo přítomná,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk.
 
Policie zatím vyslechla přes tisíc lidí a kontaktovala řadu těhotných žen z okolí nálezu. Provedla také analýzu zhruba 500 odběrů DNA. „Jejich porovnání se zajištěnými stopami na místě nálezu zatím nepřineslo žádný výsledek,“ dodal Daněk.

Detektivové se přiklánějí k tomu, že šlo s největší pravděpodobností o domácí porod například v bytě, hotelu, ubytovně nebo třeba v kanceláři.

Nejasný je podle Daňka stále také původ tašky. „Dá se získat pouze při osobním nákupu dámské módy v obchodech značky Dynamite, která má pobočky v Kanadě, USA, Jordánsku, Saúdské Arábii a Kuvajtu. V České republice ani v Evropě zastoupení nemá. Podle vyjádření vedení firmy nejsou tyto tašky zasílány ani při objednání zboží přes internet,“ upřesnil.

Policisté také hledají člověka, který vyhodil do kontejneru obrázek s kresbou velryby. Ten se našel vedle igelitky s novorozencem. „Jestliže máte jakékoliv informace k případu, prosím kontaktujte linku 158. Samozřejmostí je zachování absolutní anonymity případného oznamovatele nebo svědka,“ dodal mluvčí.

tgbb. ( 11. února 2015 16:12 )

Nebuďme na voliče ČSSD tak přísní!

deratizator ( 11. února 2015 14:16 )

Pachatele přivázat na pranýř a pak useknout hlavu .... veřejně. Dobytci.

tajna1509 ( 11. února 2015 14:11 )

 ve svajcu jsou take tyto tasky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání