Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vězeňská dieta Krejčířovi prospívá: Zhubl, ale obvinili ho z druhé vraždy

Autor: ČTK - 
6. února 2015
13:34

Radovan Krejčíř si u jihoafrického soudu vyslechl obžalobu z druhé vraždy. Pokud ho soud uzná vinným, čeká ho zřejmě doživotí. Český uprchlík od zadržení výrazně zhubl. Trénink se spoluvězněm Pistoriusem a vězeňská dieta mu zjevně velmi svědčí.

Krejčíř byl nejnověji obžalován z vraždy podnikatele libanonského původu Sama Issy, z podílu na vraždě a z nezákonného držení zbraní a munice.

Policie má podle svého mluvčího Solomona Makgaleho důkazy, že zbraň kalašnikov, která byla při Issově vraždě použita, patřila právě Krejčířovi. Dvěma spoluobžalovanými jsou údajně nájemní vrazi. Oba pobývají podle Makgaleho v současnosti ve vězení, kde si odpykávají tresty za jiné zločiny.

Devětačtyřicetiletý Issa, přezdívaný Black Sam (Černý Sam) nebo Cripple Sam (Mrzák Sam), byl prý původně Krejčířovým pobočníkem. Podle jihoafrických médií obchodoval s drogami. Zastřelen byl více než třiceti ranami z vedlejšího vozu v okamžiku, kdy se svým autem zastavil na semaforu ve čtvrti Bedfordview, kde Krejčíř žil.

Obžalovaný Čech už v minulosti několikrát odmítl, že by se s Issou blíže znal. Podle policie mu však dlužil  deset milionů randů (asi 21,3 milionu korun) za dodávku drog. Jeden ze svědků prý uvedl, že dva vrazi, které si Krejčíř najal, dostali za Issovu vraždu dohromady 500.000 randů (zhruba milion korun).

V JAR soudy už projednávají tři kauzy, ve kterých figuruje Radovan Krejčíř. Kromě údajné vraždy Zimbabwana Phumlaniho Ncubeho, který pro něj prý pracoval jako vymahač dluhů, čelí Čech obžalobě z pokusu o vraždu soukromého detektiva Paula O'Sullivana a policisty Nkosany Ximby. Oba tyto případy soud loni v dubnu sloučil do jednoho procesu, který následně v červenci odročil na 13. dubna 2015.

Ve třetí kauze, jejíž projednávání soud loni odročil na letošní červen, je Krejčíř a pět dalších lidí obžalováno z únosu a mučení Bhekiho Lukheleho za účelem dostat od něj informaci o jeho bratrovi, který prý pro Krejčíře převážel 25 kilogramů pervitinu v hodnotě 24 milionů randů (asi 44 milionů Kč) a který i s drogou zmizel.

salto ( 12. února 2015 11:26 )

Žádný Mrázkův seznam neexistuje a ta jeho vysmátost ho časem taky přejde

ninka64 ( 7. února 2015 00:36 )

Doživotí!!!

sars ( 6. února 2015 18:33 )

 Vysmátý je až moc, možná něco má v ruce, třeba Mrázkův seznam",...

univerzalnizena ( 6. února 2015 17:10 )

univerzalnizena ( 6. února 2015 17:10 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání