Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jágrova kamaráda sebrala při razii Kobra: Čužák se prý zapletl do podvodů za 300 milionů!

Autor: ČTK, simao - 
6. února 2015
13:21

Věrný přítel hokejisty Jaromíra Jágra Lubomír „Čužák“ Rys má problém. Při velké razii na Kladensku, kdy speciální tým Kobra sebral především kvůli daňovým podvodům celkem 29 lidí, skončil v poutech i Jágrův kamarád!

Kladno, to je to město, Kladno, to je ten hit... Bývalý kladenský hokejista Lubomír Rys, přezdívaný Čužák, je dodnes považovaný za vlivného muže hokeje na Kladně, kde vyrůstala i hokejová megastar Jaromír Jágr. Rys také stojí za knihou „Obsluhoval jsem hokejového krále“, kde popisuje život po boku Jágra. 15 let se Jágrovi staral o zázemí, avšak těm dním je již konec. A zatímco v NHL se řeší Jágrovo další působiště, v Česku má Čužák vlastní problémy, které se již české hvězdy netýkají. Ryse totiž sebrala policie. A to při akci speciálního týmu Kobra.

Sebrali kladenského bosse i Jágrova kamaráda

Mezi obviněnými je údajně kladenský podnikatel Ivan Štípek, který podle informací Lidových novin vytvořil v předchozích letech síť fiktivních firem. Lidové noviny dnes s odkazem na policejní dokumenty uvedly, že Štípek je podezřelý z vytvoření „virtuálního firemního impéria“, které fungovalo nejméně čtyři roky. Podle státní zástupkyně jsou údajní pachatelé podezřelí z rozsáhlého „vylákávání daňových odpočtů daně z přidané hodnoty“.

Podle LN se Štípkem spolupracoval třeba Čužák a také bývalý bodyguard uprchlého podnikatele Krejčíře, boxer Daniel Macháček.

Policisté vyčíslili škodu při údajném krácení daně na nejméně 300 milionů korun! Tři ze zadržených pak poslal soud ve čtvrtek do vazby, sdělila dnes ČTK dozorující žalobkyně Petra Vítková z Krajského státního zastupitelství v Praze. „V případě prokázání viny hrozí hlavním pachatelům až desetiletý trest odnětí svobody,“ uvedla žalobkyně.

Tým Kobra, který je složený z policistů, celníků a lidí z finanční správy a zaměřuje se na velké daňové úniky, zasahoval ve Středočeském kraji v úterý. Policisté provedli řadu prohlídek bytů a jiných prostorů. Firmy prý nic nevyráběly, ani nikoho nezaměstnávaly, údajně pouze vykazovaly smyšlená daňová přiznání. „Uváděly vysoké obraty zpravidla ze stavební činnosti, a hlavně - nárokovaly si každý měsíc nadměrný odpočet daně z přidané hodnoty,“ píší Lidové noviny.

K problémům "Čužáka" se pak vyjádřil i kladenský hokejový klub, který se od Ryse distancoval. "Pan Lubomír Rys nemá v klubu žádnou funkci ani pravomoc. Jeho zatčení s klubem Rytíři Kladno nijak nesouvisí a rozhodně nemá vliv na sportovní výsledky, nebo ambice mužstva, jak to prezentovala některá média," uvedl tiskový mluvčí kladenských Rytířů Vít Heral.

jahodove_ticho ( 6. února 2015 21:46 )

jj Bendl je ukázkový h.ovado!

ochman ( 6. února 2015 19:04 )

zalez falešný nicku

ochman ( 6. února 2015 19:03 )

Snědl jsem Šalamounovo ovno!

ochman ( 6. února 2015 19:03 )

Prdy vrdy, klone!

ochman ( 6. února 2015 19:02 )

neklonuj!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání