Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Psychiatrička o vrhači polen z dálnice D1: Byl pod vlivem drog, nebo má psychózu!

Autor: shp - 
5. února 2015
18:44

Nařezal obrovská polena, z nichž ta nejtěžší vážila 20 kilo. Naložil je pak do svého pick-upu a na dálnici D1 a přilehlé silnici je začal z mostu házet na projíždějící auta. 28 jich poničil, jednoho řidiče zranil. Podle psychiatričky musí mít viník Daniel S. psychickou poruchu, nebo byl pod vlivem drog. Takového jednání by nebyl v amoku schopen.

Zkušená psychiatrička a soudní znalkyně Marta Holanová se nedomnívá, že viník jednal v momentálním amoku. Jeho nepochopitelná akce byla totiž důkladně naplánovaná i provedená. V pomatení smyslů by nic takového nedokázal.

Podle Holanové může být za jeho chováním psychická choroba. Spouštěčem v tomto případě mohou být i drogy. Ve vesnici Olšovec na Přerovsku, odkud viník pochází, se šušká, že Daniel S. bere drogy.

„Pokud někdo dejme tomu užívá pervitin, může se dostat do stavu takzvané toxické psychózy. Dotyčný pak jedná pod vlivem bludu. Pervitin také může u disponovaného člověka vyvolat schizofrenii, k níž se právě bludy a halucinace pojí,“ řekla Marta Holanová listu MF Dnes.

Pokud znalci prokážou, že Daniel S. jednal pod vlivem duševní choroby ve stavu nepříčetnosti, může se vyhnout trestu. Jinak mu hrozí za obecné ohrožení až osm let v base. Jeho čin by navíc mohl být teoreticky i překvalifikován jako pokus o vraždu.

Daniel S. začal 29. ledna na dálnici D1 a přilehlé silnici házet z mostu na projíždějící auta obří polena. Zasáhl celkem 28 vozů, jednoho řidiče zranil. Dopaden byl policií hned druhý den. Svědci dobře popsali jeho zelený pick-up. Ve vesnici, kde muž žije, je to známá firma...

miap ( 6. února 2015 05:31 )

Porucha - neporucha, jebnout ho do palice polenem, zmetka!

monkeymnau ( 6. února 2015 02:46 )

to ho neomlouva. kazdy vi, jake nasledky ma uzivani drog a doufam, ze mu to delirium nepomuze jako polehcujici okolnost. osobne bych se primlouval za to, aby v podobnych pripadech byli obvineni deportovani v kleci do rodin tech poskozenych - tyka se to autonehod, zharstvi, prepadeni... proste vsech zlocinu, kdy NEVINNI to odskaci a soudce je krava jako vul. omlouvam se tomu skotu za takoveto hanlive prirovnani...

borka30 ( 5. února 2015 21:06 )

zavřít a nechat zaplatit celou škodu!!!!!

moiaza ( 5. února 2015 20:31 )

Nebo byl odkojen Havlovou demokracii.

vog.ht. ( 5. února 2015 19:31 )

Já bych tě radši rovnou oběsil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání