Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Útok dřevem z mostů na řidiče na D1: Šílenci házeli polena na 4 místech!

Autor: shp, rys - 
30. ledna 2015
15:01

Jen málo chybělo a dálnice na Ostravu u Hranic mohla být poseta mrtvolami řidičů automobilů. Dva šílenci tam totiž ve čtvrtek večer z mostu masivními poleny trefovali projíždějící vozy. Že celý incident přinesl jen jedno lehké zranění, považují odborníci za zázrak. Podle nejnovějších poznatků byl útok velmi propracovaný a proběhl celkem na čtyřech místech.

To je jedna z nejhorších věcí, kterou si lze na dálnici představit, že se někdo snaží z mostu zasáhnout projíždějící auto. Při vysoké střetové rychlosti rychle jedoucího vozu a těžkého letícího předmětu jde vždy o život. Já osobně bych takové počínání kvalifikoval jako pokus o vraždu,“ konstatoval bývalý olomoucký dopravní policista.

Skoro metrové špalky o průměru deset centimetrů začaly na automobily uhánějící na Ostravu dopadat kolem osmnácté hodiny u Bělotína. Během hodiny pak vrhači vystřídali další tři mosty na dálnici v okolí Hranic. Nejhorší situace byla po devatenácté hodině u posledního mostu. „Zde bylo zasaženo a poškozeno dvacet vozidel a zraněna jedna osoba,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na dálnici panoval takový zmatek, že se nikdo nepokusil vrhače chytit. Podle svědků šlo o dva muže, v jejichž blízkosti stál na mostě zelený pick-up s přívěsným vozíkem plným dřeva.

Případ vyšetřuje olomoucká kriminální policie ve spolupráci s ostravskou jako obecné ohrožení a poškozování cizí věci. Za to pachatelům hrozí až osmileté tresty. Škoda podle prvních odhadů přesáhne půl milionu korun.

charles009 ( 30. ledna 2015 15:34 )

docela bych veril tomu,ze je vic lidi videlo a jelo nahore kolem-a nic neudelali!!ani tu SPZ nenapsali!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání