Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Malíř nemaloval, ale tiskl falešné tisícovky. Šlo mu to líp než obrazy

Autor: iza - 
29. ledna 2015
16:30

Gang, který zásoboval tři kraje falešnými bankovkami, rozbili severomoravští kriminalisté. Jeho šéfem byl malíř obrazů (31) z Frýdku-Místku, který falzifikáty vyráběl ve sklepě rodinného domu společně s přítelkyní (24).

Během čtvrt roku zhotovili 132 padělaných bankovek, mezi nimiž převažovaly tisícovky. Do kšeftů zapojili ještě další známou podvodnici (32), která společně s nimi padělky udávala. „Využívali špatného osvětlení a tmy, a tak bankovkami většinou platili v hernách, barech a večerkách. Společnice měla z každé bankovky slíbený padesátiprocentní zisk,“ řekl kriminalista Martin Válek.

Jak dále prozradil, malíř s přítelkyní padělky zhotovovali pomocí počítače s barevným tiskem. Pak bankovky ručně opatřili ochranným proužkem, dobarvili a přelakovali sprejem, aby měly opotřebenou barvu. Podařilo se jim udat 43 falzifikátů. Všem hrozí deset let vězení.

makmark ( 29. ledna 2015 23:16 )

 a ve slibovaném komunismu by si mohl vytisknout bankovek každý kolik by chtě, každému dle jeho potřeb .. udělali jsme dva kroky zpátky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání