Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lachman, vrah z Jedovnic, se zastřelil: Před smrtí napsal vzkaz

Autor: ČTK, jn - 
29. ledna 2015
11:40

Policie objevila u Ruprechtova na Vyškovsku mrtvé tělo Reného Lachmana (+51). „Zastřelil se před časem ve svém autě,“ řekl Blesku kriminalista Antonín Hrdlička.

Padesátiletý René Lachman ze Senetářova na Blanensku, který je podezřelý z loňské vraždy své o rok starší manželky, zřejmě spáchal sebevraždu. Policie jej našla ve středu mrtvého v jeho voze v obci Ruprechtov na Blanensku. Sebevraždu má ještě potvrdit pitva.

Policie muže hledala od počátku loňského prosince. Muž zřejmě zastřelil svou ženu v Jedovnicích na Blanensku. "Ještě se bude dělat balistická expertiza nelegálně držené zbraně, kterou jsme v autě u muže našli, a porovnávat střely z místa činu," uvedl Hrdlička.

Expertiza má potvrdit, zda muž svou ženu zastřelil. Lachmana policie našla ve voze Toyota Land Cruiser díky informaci od občanů. Před útěkem nechal Lachman vzkaz, že se sám zabije, a svoje slova naplnil. „Případ uzavřeme jako vraždu a sebevraždu,“ konstatoval vyšetřovatel Hrdlička. Policie tak objasnila všech 20 vražd, které se na jižní Moravě vloni staly.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání