Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda ve Vrchlabí: Kamaráda ubodal pro poslední lahev vodky

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: YouTube)
Autor: ljš - 
29. ledna 2015
10:50

Byl tak opilý, že ho nemohli po vraždě vyslechnout! Osmatřicetiletý muž ubodal ve Vrchlabí svého kamarády, protože se pohádali o poslední lahev vodky a nevrácené peníze. Hrozí mu osmnáct let vězení.

Policie ukončila vyšetřování listopadové vraždy na ubytovně ve Vrchlabí a poslala státnímu zástupci návrh na podání obžaloby na osmatřicetiletého muže. Podle kriminalistů po předchozí hádce ubodal o pět let mladšího muže. "Obviněnému muži, který byl již několikrát trestán, hrozí v případě odsouzení až 18 let vězení. Obviněný se k činu přiznal," sdělila dnes mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

Oba muži spolu v osudný den od rána popíjeli alkohol. "Poslední lahev vodky, kterou měli vypít společně, ale vypil starší z mužů sám. To mělo mladšího tak rozčílit, že ho začal verbálně napadat, vyčítal mu vypitou vodku a také nevrácenou půjčku 200 korun," uvedla mluvčí. Staršího muže následně několikrát udeřit pěstí do obličeje. Ten pak popadl kuchyňský nůž a na chodbě ubytovny mladšího muže několikrát smrtelně bodl.

Podezřelého policisté zadrželi přímo na místě činu. Jeho výslech mohl začít až po 16 hodinách od zadržení, protože byl silně opilý. Oba muži měli v krvi přes dvě promile alkoholu a rozbory u nich prokázaly i požití pervitinu.

Před zatčením pro podezření z vraždy byl muž po propuštění z posledního výkonu trestu na svobodě čtyři měsíce. "Celkem byl odsouzen již devětkrát, vždy za trestnou činnost majetkového, násilného nebo mravnostního charakteru," uvedla mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání