Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pomáhal vrahovi zakopat mrtvolu: Udal ho a potrestán nebude!

Autor: iža - 
26. ledna 2015
17:22

Brutální vraždu pomohl ostravským kriminalistům objasnit muž (39), který kopal pro mrtvého hrob. Ze zločinu se tak vyvinil, jeho už dříve trestaný komplic (28) však skončil za vraždu obchodního partnera (†59) ve vazbě a hrozí mu až dvacetiletý žalář.

Špatné svědomí i strach dohnalo muže, aby oznámil známým kriminalistům, že pomáhal u protipovodňové hráze v Ostravě-Koblově zakopat mrtvolu. „Zpočátku se nám informace zdála málo pravděpodobná, ale stopy na jeho oděvu ukazovaly, že zřejmě mluví pravdu. Svědek nám vzápětí hrob ukázal,“ popsal Blesk.cz kriminalista Radim Witta.

Pochopitelně prásknul i vraha, který o třicet let staršího muže brutálně ubodal mnoha ranami do horní části těla. Po hádce kvůli dluhu za stavební práce. Sám si nedokázal s mrtvolou poradit, a tak hned po zločinu zavolal svému známému, kterému nejvíc důvěřoval.

„Měl jsem strach, že dopadnu stejně, tak jsem raději pomáhal mrtvolu zakopat,“ uvedl poté komplic kriminalistům, pro které nebyl neznámý stejně jako vrah. „Jako korunní svědek se tak vyvinil. Jinak by mu za neoznámení trestného činu a nadržování hrozily až čtyři roky vězení,“ sdělil dále kriminalista Witta. Jak dodal, detaily surové vraždy, která se odehrála krátce před Vánocemi, stále prošetřují.

vog.ht. ( 26. ledna 2015 17:54 )

Bonzáci měli vždycky štěstí, Havel byl toho příkladem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání