Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Arabové v Česku domlouvali kšefty s teroristy: V USA jim hrozí doživotí

Autor: rvs - 
18. prosince 2014
13:09

Dodávání zbraní za stamiliony, prodej kokainu ve velkém, to vše na podporu terorismu! Do špinavého byznysu se podle obžaloby zapojili tři Arabové, zadržení v Česku. Soud jedná o tom, zda budou vydáni do USA.

Faouziho Jabera a Chálida Marabiho z Pobřeží slonoviny oslovili v roce 2012 členové kolumbijské teroristické organizace FARC.

S údajnými protřelými obchodníky s drogami chtěli spolupracovat na dovozu kokainu za miliony dolarů do USA. Vydělané peníze měli teroristé použít na nákup zbraní. Kvůli tomu přizvali třetího obžalovaného, Alího Fajáda, který pracuje pro ukrajinskou zbrojařskou firmu. Mezi dodanými zbraněmi měly být i rakety země-vzduch. Na celém byznysu měla trojice vydělat miliony dolarů.

Akce na převoz kokainu i zbraní byla pečlivě naplánována. Jaber, Chálid ani Fajád však netušili, že za celou akcí stojí provokace amerických agentů pro boj s narkotiky. Ti se s trojicí setkali v Ghaně, v Polsku a nakonec i v Praze. Zde byli zločinní byznysmeni zadrženi. Teď jim hrozí vydání do USA, kde mohou za podporu terorismu vyfasovat až doživotní tresty.

pgga ( 18. prosince 2014 19:30 )

Tak pokud je vinen,bude lepsi dostat trest tady v USA V CR by dostal kolik?..diky Ceskym zakonum?

marie60 ( 18. prosince 2014 13:52 )

..mně taky hned přišel na mysl.V USA jsou parchanti, nemyslím však ty obyčejné lidi..aby se toho zas někdo nechytl.

wallster ( 18. prosince 2014 13:38 )

jsem měl za to, že export zbrojařských firem v civilizovaných zemích je regulován. očividně ukrajina není natolik civilizovaná, aby měly tyhle firmy pod kontrolou. musejí to za ně dělat Amíci pak se divit rusům, že se je snaží držet na dostřel raket

petrkramnypresident ( 18. prosince 2014 13:29 )

BISka na tom určitě spolupracovala taky - však je v článku napsáno, že o žádný obchod s drogami ani zbraněmi ve skutečnosti nešlo, ale byla to provokace.

petrkramnypresident ( 18. prosince 2014 13:28 )

V nadpisu článku je to trochu nejasné - správně má být "Arabové v Česku domlouvali kšefty s agenty USA - teroristy".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání