Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chlípný farář o své oběti: Je sexuálně závislá na kněžích! Pomáhal jsem jí

Autor: Jiří Čada - 
16. prosince 2014
15:40

Spíše špatnou pornografickou literaturu připomínalo téměř dvouhodinové čtení obvinění římskokatolického faráře Erika T. (54). Ten se v úterý před Okresním soudem v Havlíčkově Brodě zpovídal ze zločinů znásilnění a vydírání čtveřice věřících žen.

„Ta žena je nejen schizofrenička, ale trpí neukojitelnou sexuální závislostí praktikovanou na kněžích,“ řekl Erik T. na adresu ženy (37), která své čtyřnásobné znásilnění nahlásila policii jako první.

Chlípný farář před soudem tvrdil, že byla posedlá zlým duchem a on v nedalekém Pohledu ji se souhlasem biskupa podrobil exorcismu. „Ulevilo se jí, ale když jsem ji donutil z domova vyházet všechny její erotické pomůcky a doporučil jí, aby si našla psychologa nebo psychiatra, obrátila se její nenávist proti mně. Je mně jí líto!“ zdůraznil Erik T. a přidal ještě obvinění, že jeho oběť rovněž v želivském klášteře svedla jednoho z řeholníků.

Popřel však nejen výpovědi svých obětí, ale i usvědčující policejní odposlechy několik měsíců trvajících telefonních hovorů a erotických SMS zpráv mezi ním a školačkou (13) ze Svitavska. Dívka v nich faráře označovala za milovaného tatíčka a na jeho žádost mu  posílala prostřednictvím mobilu své fotky, na nichž pózovala nahá.

„Staral jsem se o lidi, kteří místo vděčnosti, mě začali nenávidět. Kromě jejich tvrzení však neexistuje žádný důkaz, než falzifikace SMS zpráv, navíc vytržených z jakéhokoliv kontextu,“ hřměl před soudem kněz.

Oběti Erika T.

Oběť č. 1 – dívka (15)

V roce 2006 jí začal psát erotické SMS a lákal z ní její nahé fotky. Jako silně věřící podlehla autoritě poté, co jí Erik T. poslal fotku svého přirození. „Koupil jí nový, aby mu mohla posílat kvalitnější fotografie,“ uvedla státní zástupkyně. Podle ní dívku osahával v sakristii kostela. Praktikoval s ní „zpověď“ když mu seděla na klíně. Onanoval před ní. Když po ní začal požadovat anální styk, vzepřela se mu. „Končím s tebou,“ napsala mu v poslední sms zprávě.

Oběť č. 2 – dívka (18)

Jí začal posílat erotické zprávy v roce 2009. Která se chtěla stát jeptiškou. Poslal jich i 100 během večera. Dívka, která se chtěla stát jeptiškou, se mu svěřila, že měla pohlavní styk, a Erik T. ji údajně chtěl odnaučit sexu se světskými osobami. „Pozval si ji k sobě, posadil na klín, osahával a pak došlo k análnímu styku a vyvrcholení Erika T,“ uvedla státní zástupkyně.

Oběť č. 3 – vdova (22)

Ženě nejprve pomáhal zařídit pohřeb manžela, zařídil ji nový byt a platil za ni a její děti nájem. Jednoho dne ji měl nalákat do auta, odvézt do lesa a tam ji natlačil na kapotu auta a osahával ji. Žena se psychicky zhroutila a Erik T. ji odvezl domů. Po ženě požadoval nahé fotky, její přítel detaily intimních míst nakonec přefotil z erotických časopisů a poslal je Erikovi. Požadoval prý také fotky její dcery.

Oběť č. 4 – žena (36)

Tu loni přinutil, aby masturbovala u webkamery a následně ji navštívil doma. „Znásilnil ji vibrátorem, což nechtěla, ale bála se ho jako církevní autority. Při další návštěvě řekl, že je nedůstojné, aby používal vibrátor a vykonal na ní pohlavní styk,“ popsala státní zástupkyně. Při dalších návštěvách na ní vykonal vaginální, orální a anální sex. 

Oběť č. 5 – dívka (13)

Chudou rodinu dívky (13) podporoval, bral ji do Prahy, kde ji nakupoval oblečení. Za každý kousek měl chtít pusu. „Když šla do vany, přišel za ní a myl ji po celém těle,“ řekla žalobkyně. „Nachystej si otázky ohledně pohlaví, všechno ti ukážu. Ale ne, že se budeš stydět, oddáš se mi s celou svou důvěrou,“ napsal podle obžaloby kněz dívce a ta mu odpověděla: „Budu se snažit, ale když já se stydím, zkusím to ovládnout, když mi pomůžete.“ „Pošli mně svoji fotku, ať vidím, jak rosteš,“ žádal kněz. „Ano tatíčku můj, líbím se vám,“ reagovala dívka, když poslala své foto, na kterém pózovala nahá.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání