Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Uprchlý vězeň Novák: Skrýš měl v suchu a teple! Kdo ho kryl?

Autor: dce - 
15. prosince 2014
13:17

Česko si sice může alespoň trochu oddechnout – policistům se včera podařilo zadržet uprchlého vězně Jana Nováka. V současné době ho vyslýchají – jedno jim však uniká! Kde se Novák celou dobu skrýval a co dělal? Na obojí odmítá vězeň odpovídat.

Po dvaceti dnech na útěku je Novák opět ve vězení – uprchl koncem listopadu z nemocnice v Krči, kde se měl podrobit vyšetření. Policisté Nováka chytili včera v autobuse ze Zásmuk do Prahy. Zatčení proběhlo nad očekávání v klidu.

Tipy, že se Novák pohybuje na Kolínsku, chodily na policii už pár dní – do té doby se ale nepotvrdily. Novák měl u sebe nůž, ale sám nijak nápadný nebyl. Dá se tak usuzovat z jeho zevnějšku, byl čistý a slušně oblečený,“ řekla serveru novinky.cz policejní mluvčí Martina Fejfarová.

Podle policistů to nasvědčuje tomu, že se skrýval v domě či bytě. Fejfarová také uvedla, že Novák musel mít blízkou vazbu na Kolínsko i okolí. Jenže muž odmítá sdělit, kde se jeho skrýš nachází, neprozradil ani to, co celou dobu svého útěku dělal.

Kde se tedy Novák celou dobu skrýval? A především u koho? Už dlouhou dobu neměl žádné trvalé bydliště, stálý příjem a údajně ani přátele a kamarády. Vyhlédl si snad opuštěnou budovu? Proč by ji ale zatajoval?

Podle dřívějších informací má Novák blízké vazby ve Velké Británii a Itálii, konkrétní informace ale policie nepodala. Proč si tedy vybral právě Kolínsko – oblast tak blízko Praze? Za dvacet dní, kdy policii unikal, mohl být už dávno za hranicemi – například na Slovensku, kde by jeho nalezení nebylo tak jednoduché.

Odhalení se ale podle všeho příliš nebál - klidně cestoval autobusem a nepokoušel se vycestovat ani do zahraničí, jak se policisté obávali. V současné době je už v pankrácké věznici. 

cernykondor ( 15. prosince 2014 19:17 )

zabývala bych se m rostoucí kriminalitou, a neřešila bych tak urputně kolik má která podivínka nicků.

ejvm1712 ( 15. prosince 2014 18:20 )

ejvm1712 ( 15. prosince 2014 18:18 )

Lesby nemají manžele ani děti tak nemel nesmysly

ejvm1712 ( 15. prosince 2014 18:17 )

Největší vůl v ČR je deep.peeling. Kam se na něho hrabe vězeň Novák

ejvm1712 ( 15. prosince 2014 18:14 )

Tobě ji nedá,protože ty to máš ve cvokhauzu do smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání