Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Svědectví z autobusu: 15 cm ode mě zatkli Nováka! Vzpíral se a chtěl utéct

Autor: ljš - 
15. prosince 2014
05:00

Měla to být poklidná cesta do Prahy, ta se ale proměnila v zážitek jako z akčního filmu! Blesk.cz se ozvala mladá žena, která seděla v autobuse, v němž zatýkali uprchlého vězně Jana Nováka.

"Přečetla jsem si, že přistoupil v Zásmukách. To už jsem seděla v autobuse, na přední sedačce a takového vyššího muže jsem si skutečně všimla. Ale do obličeje jsem mu neviděla," popsala Blesk.cz. Podle ní si Novák u řidiče koupil jízdenku do Říčan.
V poměrně plném autobusu si sedl dopředu za řidiče na sedačku, kde jsou dvě a dvě proti sobě. "Potom jsem si všimla, že proti nám projeli policisté. To si asi obhlíželi situaci. Pak nás, když jsme odbočili ke Kostelci, předjeli a autobus zastavili. Vlezli dovnitř, byli jenom dva. Samozřejmě měli oba ruku na pistoli," popsala první okamžiky zásahu.

Potvrdila předchozí tvrzení policistů, že Nováka okamžitě poznali. "Hned mu jeden ukazoval, ať se zvedá. Opřeli ho o sedačku, na které jsem seděla, z toho jsem byla poměrně vyděšená, protože už jsem si uvědomila, o koho jde," řekla.

Podle ní do té doby vězeň nekladl vůbec žádný odpor a provedl, co po něm policisté chtěli. "Dali mu ruce za záda a nasadili pouta, pak už se ale poměrně bránil a měli co dělat, aby ho dostali z autobusu. Když ho vlekli k autu, tak jim chtěl ještě podrazit nohy a utéct. To se mu ale nepovedlo a posadili ho do auta," uzavřela svědkyně.

Nebezpečný vězeň Jan Novák byl na útěku 20 dní. Po celou dobu se zřejmě skrýval na Kolínsku, odkud také chodila většina tipů od pozorných občanů. Potvrdilo se také podezření policistů, že několikrát změnil vzhled a opatřil si zbraň. Policisté u něj našli kuchyňský nůž.

nojasne ( 15. prosince 2014 15:28 )

No a teď bude na Vánoce se svými kamarády. Ti už měli strach, že jim ani pohled nepošle, ale dobře to dopadlo, zase budou zametat dvůr spolu.

nojasne ( 15. prosince 2014 15:27 )

Ne, když se Novák zvedl, tak slečna bezpečně poznala, že ho má jen 15 cm.

ejvm1712 ( 15. prosince 2014 14:42 )

Doporučuji navštívit Nováka v base.

ejvm1712 ( 15. prosince 2014 14:41 )

Bylo to pí er na druhou

pgga.. ( 15. prosince 2014 14:23 )

přesně tak,gauner co utekl z kriminálu,nebezpečná ozbrojená osoba-hned zásahovku,počkat až vystoupí a pak taser,gumoléčba případně dvě dávky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání